Tatbikatta, Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri gösterici rolünü üstlendi.

Aydın Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tarafından 'Toplumsal Olaylara Müdahale Tatbikatı' Polis Meslek Yüksek Okulu yanında bulunan boş arazide gerçekleştirildi. 80 çevik kuvvet polisi ve daha önce çevik kuvvette çalışmış 40 polis tarafından yapılan tatbikatta 50 polis okulu öğrencisi gösterici rolünü üstlendi. Tatbikatta, yasa dışı toplanan bir gurup 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Polis defol', 'üniversiteler bizimdir', 'Yaşasın halkların kardeşliği' sloganları atarak lastik yaktı. Çevik Kuvvet Şube Müdürü Abdurrahman Akın, göstericilere yaptıklarının yasa dışı eylem olduğu ve zor kullanarak dağıtacaklarını söyleyerek dağılmalarını istedi. Sözde eylemci gurup dağılmak yerine polise taş atarak karşılık verdi.

TATBİKAT OLDUĞUNU UNUTUP GAZETECİLERİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

Sözde göstericilerin taşla karşılık vermesi üzerine çevik kuvvet polisleri göstericileri gaz bombası atarak dağıtmaya çalıştı. Dağılan grup, bir süre sonra tekrar toplanıp çevik kuvvet barikatını yıkmak için saldırdı. Kalkanlarla kendilerini korumaya çalışan polisler göstericilerin etrafını sararak destek gelen ekiplerle birlikte göstericileri gözaltına aldı. Sözde göstericileri gözaltına alan bir çevik kuvvet polisi tatbikat olduğunu unutarak çekim yapan gazetecilere 'çekme' diyerek müdahale etmek istedi.

Tatbikatın başarılı geçtiğini söyleyen Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nuri Yüksel Kayhan, "Halen çevik kuvvette görev yapan ve daha önce çevik kuvvet bünyesinde görev yapmış ancak şuan değişik şubelerde görevlendirilmiş personelimizin diri kalması için tatbikat yapıyoruz. Gördüğünüz gibi gerçeği hiç aratmadı" dedi.

Tatbikatta, gaz maskesi kullanan personelin gazdan etkilenip etkilenmedikleri de test edildi.



CU (KÖ/RT)