Törerle Mücale Şube Müdürlüğü'nde 3 gün kalan emekli Orgeneral Bir'in, diyet yemekler tercih ettiği kaydedildi. Gözaltına alındığı ilk gün bütün geceyi uyumayarak, ayakta sürekli dolaşarak geçiren Bir'in, daha sonra üzerindeki gerginliğini attığı ve gözaltına alınan emekli tuğgenerallerle sohbet ettiği öğrenildi. 

Terörle Mücadele Şube ekiplerinin kendisine oldukça kibar ve nazik davranmasından etkilenen Bir'in, daha sonra kendisini sorgulayan polislerle sohbet ettiği kaydedildi. Cumartesi günü saat 13.00'te ifadesine başlanan Bir'in, sorgusu gece yarısı bitti. Polisin kendisine yönelttiği soruları soğukanlılıkla karşılayan Bir'in, hakkındaki belge ve suçlamaları ise kabul etmediği belirtildi. Çoğu soruya sesiz kalarak cevap vermeyen Çevik Bir, sorgusu sırasında 2 kez mola verdi.

POLİSE TEŞEKKÜR

Emekli Orgeneral Bir'in, emniyetten adliyeye sevk edildiği sırada ise Terörle Mücadele Şube ekiplerine "Gösterdiğiniz hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyorum" dediği belirtildi.

'FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER VE GERÇEKLER'

Bu arada soruşturma kapsamında tutuklanan emekli Albay Alican Türk'ün, 1993- 1996 yılları arasında Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda, 1996- 2005 yılları arasında ise Genelkurmay Psikolojik Harekât Daire Başkanlığı'nda 'Sosyolog Albay' olarak görev yaptığı belirtildi.

Güneydoğu'da da görev alan emekli Albay Alican Türk, geçen ay 'Faili Meçhul Cinayetler ve Gerçekler' adlı bir kitap kaleme aldı. Emekli Albay Türk, kitabında PKK ve Kürt sorunu konusunda edindiği bilgi, eğitim ve deneyimlerini paylaştı.



FK(AY/COŞ)