Atatürk Kültür Merkezi'nde konser veren Çağdaş Halk Müziği Sanatçısı Bağca'yı izlemek isteyenler 15 TL'ye bilet aldı. 300 kişilik salon tamamen dolunca izleyiciler, konseri ayakta ve salonun zemininde oturarak izledi. BDP’li Belediye Başkan Vekili Şaban Alkan ve BDP Hakkari il Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım’ın da izlediği konser 3 saat sürdü. Bağca, 1989 yılında Hakkari'ye öğretmen olarak atandığını ve o dönemde kentin 'kapalı bir kutu' olduğunu , ancak gelip burada bir süre görev yaptıktan sonra Hakkari'de çok şeyler öğrendiğini söyledi. Bağca, şöyle dedi:

"Bu dağların kıymetini bilin. Buraya öğretmen olarak atandığımda ilk başta kapalı bir kutu gibi gördüm. Ancak, geldikten sonra söylediğim bir çok şarkıların sözlerini bu dağlarda yazdım. Hakkari'de öğretmenlik yaparken bir çocuğum oldu. İsmini de 'Baran' koydum. Bu isim nedeniyle en az 10 kez mahkemeye gidip geldim. Siz Hakkarili gençler olarak bu sokaklarda özgürlük için mücadele edin. Ben bir Türk'üm ama özgürlüklerden yanayım. Başbakan Erdoğan, kürtajı kafaya takmış. Çünkü 'Kürt' sözcüğü geçtiği için kafaya takmış."

Bağca, Muğla’da 2 yıl önce karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada polis kurşunuyla öldürüldüğü ileri sürülen Şarzan Kurt için de yazdığı bir şarkıyı söyledi.



BD(FE/İD)