Söz konusu CD’nin 2003 tarihinde oluşturulduğunun belirtildiği dilekçede Türkiye Gençlik Birliği’nin ise 19 Mayıs 2006’da kurulduğu vurgulandı.


“YAZIDAKİ DERNEK ‘AŞK, NEDEN AŞK’ KONULU PANEL DÜZENLEDİ"


Avukatların bu konuyu dile getirmesinin ardından dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürü Yurt Atayün imzasıyla 29 Haziran 2010 tarihinde savcılığa konuyla ilgili bilgilendirme yapıldığı belirtildi. Dilekçede, Atayün tarafından savcılığa gönderilen bir yazıda Türkiye Gençlik Birliği’nin 30 Haziran 1997’de kurulduğuna dair bilgiler yer aldığı ifade edildi. Ancak 1997 yılında kurulan ve adı “Türkiye Gençlik Derneği" olan derneğin “psikolojik danışma, rehberlik ve sosyal yardım hizmetleri, sosyal, kültürel ve sportif gençlik etkinlikleri ve sosyal eğitim programları" faaliyetlerinde bulunduğu kaydedildi. Emniyetin savcılığa gönderdiği yazıda yer alan 1997 tarihinde kurulmuş Türkiye Gençlik Birliği’nin düzenlediği bir panelin “aşk, neden aşk" konulu olduğunun ifade edildiği dilekçede, bu panel nedeniyle Yurt Atayün’ün yazısında yer alan Türkiye Gençlik Birliği’nin bu dernek olamayacağına dikkat çekildi. Dilekçede, Türkiye Gençlik Birliği Derneği ile ilgili araştırmayı hukuka aykırı olan yürüten ve savcılığı yanlış bilgilendiren emniyetin görevi kötüye kullanma suçunu işlediği anlatıldı.


DERNEKLERİN LOGOLARI DA FARKLI


İki derneğin logolarına da yer verilen dilekçede, “İki dernekten hangisinin iddia edilen Balyoz Harekat Planı dost unsuruna dahil olabileceğini takdirlerinize bırakıyoruz" denildi. ÇYDD, ADD ve 2006’da kurulan Türkiye Gençlik Birliği Derneği’nin logolarının ortak olarak Atatürk silueti içerdiğine vurgu yapılan dilekçede Yurt Atayün imzasıyla savcılığa gönderilen ve 1997 kuruluş tarihli Türkiye Gençlik Derneği’nin logosu ve amacı ile faaliyetleri incelendiğinde kast edilen dernek olmadığının anlaşılacağı belirtildi. Emniyetin delilleri toplarken hukuk kurallarına göre toplamak zorunda oldukları ifade edilen dilekçede, İçişleri Bakanlığı’nın Atayün hakkında “görevi kötüye kullanma" suçundan dolayı idari soruşturma başlatılması talep edildi.


(BB)