Serpil KIRKESER/İSTANBUL, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz Davası'nda tutuklu 250 sanığın esas hakkındaki savunmalarının tamamlanmasının ardında beyanda bulunmayan tutuksuz sanıklara söz verildi.


Tutuksuz sanıklardan İhsan Çevik, "Balyoz'un B'si, darbeni D'siyle hiçbir alakam yok. Çoluğumun çocuğumun rızkını suçsuz yere avukat, yol parası olarak harcamama sebep olanlara hakkımı helal etmeyeceğim" dedi. Sağ beyinciğindeki hasar nedeniyle 4 yıl tedavi gördüğünü belirten Tutuksuz yargılanan Fikret Coşkun da, hakkındaki suçlamaların hastalığı dönemine ait olduğunu söyledi. Tutuksuz Ayhan Türker Koçpınar ise, suçlandığı dönemin hastalıkla mücadele ettiği bir döneme geldiğini ifade etti.


MÜDAHİLLİK TALEBİ REDDEDİLDİ


Bu arada üye hakim Ali Efendi Peksak, Fatih'te İsmailağa Camii'nde öldürülen emekli imam Bayram Ali Öztürk'ün oğlu Mahmut Öztürk'ün davaya müdahil olmak için dilekçe verdiğini söyledi. Taleplere ilişkin görüşü sorulan savcı Hüseyin Kaplan, müdahillik talebinin kabul edilmesini istedi. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, müdahillik talebini reddetti.


ÇETİN DOĞAN: VERECEĞİNİZ KARAR HAKKINIZDA HAYIRLI OLSUN


Aranın ardından Mahkeme Başkanı Ömer Diken sanıklara son sözlerini söylemesi için söz verdi. Son sözü sorulan Çetin Doğan, mütalaanın 3 saat 33 dakika gibi kısa bir sürede hazırlandığını savunarak, mütalaayı ve iddianameyi eleştirdi. İddianamede somut bir delilin bulunmadığını belirten Çetin Doğan, "Vereceğiniz karar hakkınızda hayırlı olsun" dedi.


MHP MİLLETVEKİLİ: SÖYLEYECEĞİM HERŞEYİ SÖYLEDİM


Emekli Orgeneral Ergin Saygun ise, "Hüküm zamanı gelmiştir. Kuvvet şu anda sizdedir ancak hak bizimledir" dedi. MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ise "Söyleyeceğim herşeyi söyledim. Başka bir şey yok" dedi. Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına da "Atılı suçlamayı reddediyorum" dedi. Emekli Oramiral Özden Örnek de "Söyleyeceklerimi söyledim" dedi. Duruşma sanıkların son sözlerini söylemesi ile devam ediyor.


 


SK(HE)