"SEMİNERDE DARBE SÖZ KONUSU OLMADI"


Daha sonra davanın bir numaralı sanığı Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan sanık Eryılmaz'a bir kaç soru soracağını belirterek söz istedi. "Bu tarihi bir davadır" diyen Sanık Çetin Doğan, " Gerçeklerin er ya da geç orataya çıkacağından eminim" dedi. Sanık Çetin Doğan, "Seminere ait ses kayıtlarını gündeme getirdiniz. Dosyada bulunan bazı ses kayıtlarının size ait olmadığını belirttiniz. Sunumuzun suç teşkil etmediğini belirttiniz. Siz ve sanıklardan Hanifi Yıldırım seminere katıldınız. Ancak siz tutuksuz yargılanıyorsunuz, Hanifi Yıldırım ise tutuklu yargılanmaktadır. Seminerde darbe söz konusu oldu mu?" diye sordu. Sanık Eryılmaz ise "Seminere her gün katıldım. Seminerde kesinlikle darbe söz konusu olmadı. Çarşaf, Suga ve Balyoz lafını seminerde duymadım" diye cevap verdi.


"BİRİLERİ SİZİ KORUMUŞ"


Sanık Çetin Doğan, "Ben bundan 2 yıl önce 22 Şubat'ta gözaltına alındım, 26 Şubat'ta ise tutuklandım. Sizin ilk ifadeniz ne zaman alındı?" diye sordu. Sanık Eryılmaz da "Talimatla Ankara'da 25 Kasım 2010'da ilk ifadem alındı" dedi. Çetin Doğan, "Burada 365 sanık yargılanıyor ve 250 sanık tutuklu. Sizinle birlikte seminere katılan tutuklanıyor. Hakkınızda çok ciddi iddialar var. 25 Kasım'a kadar ifadeniz alınmıyor. Açıkca söylüyorum. Siz kayrılmışsınız. Birileri sizi korumuş" ifadesini kullandı.


"İHSAN ARSLAN'I TANIYOR MUSUNUZ?"


Sanık Çetin Doğan, "Bana mertçe söyleyin. Sizi korumuş insan ya da insanlar hakkında bir fikriniz, düşünceniz var mı?" diye sordu. Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken araya girerek, "Eryılmaz'ın ismi davanın başından itibaren geçmektedir. Soruya verilecek cevap yok. Sorunun mantığı ve hukuki anlamı yok. Soruyu geçin başka soru sorun" diyerek sanık Çetin Doğan'ı uyardı.


"BENİ KİMSE KORUMUYOR"


Sanık Eryılmaz'da bu soruya cevap vermek istediğini söyleyerek "Bu konuda konuşmam lazım" dedi. Çetin Doğan, "İhsan Arslan'ı (Eski AK Parti milletvekili) tanıyor musun, görüştün mü, konuştun mu?" diye sordu. Sanık Eryılmaz ise "Tanımıyorum. Çok eskiden çalıştığım biri olabilir mi, bilmiyorum. Beni kimse korumuyor. Küçük bir yerde yaşıyorum. 2010 yılında felçli babam ifade verdiğimi bilmeden öldü. Annem böbrek kanseri, bu davadan yargılandığımı hala bilmiyor. Bana Allah'ın adamı derler. Benim Allah'dan başka kimsem yoktur. Çetin Doğan ile çalıştım. Baba gibi bilirim. Komutanlarımla çok yakın değilim. İhsan Arslan'ı tanıyan şerefsizdir" dedi. Kimseye sığınmadığını belirten sanık Eryılmaz, boynunda asılı sanık kimlik kartını göstererek, 'Bunu ben asmadım boynuma" ifadesini kullandı.


"YASAL HAKKINIZI KULLANIRSINIZ"


Mahkeme Başkanı Ömer Diken, Sanık Çetin Doğan'a hitaben "Konuyu genişletmenin anlamı yok. Yargılamının içeriğiyle ilgili sözler söyleyelim. Cumhuriyet savcısı 'Onu bunu kayırdı' şeklinde söz söylerseniz bu hakarete girer. Bundan ziyade iddialarınızla ilgili suç duyurusu yaparsınız, yasal hakkınızı bu şekilde kullanırsınız" dedi.


(BB)