Bu arada, çetenin askeri personelin taşınması için girdikleri ihalelerde karar veren bir yarbay ile bir albayı otellerde ağırlayıp etkiledikleri de iddia edildi. Yarbay ve albayın da bu nedenle savcıya şüpheli sıfatıyla ifade verecekleri bildirildi.

Kent genelinde özellikle de Karşıyaka ilçesinde, organize suç örgütü kurarak faaliyet gösteren bir grubun varlığı ihbarları üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 1.5 yıl süren takibin ardından eş zamanlı yaptığı baskınlarda liderliğini Avukat D.A. ve amcası CHP Karşıyaka İlçe Başkanı A.A.’ın yaptığı 29 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 6’sı polisteki ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Aralarında D.A.’nın da bulunduğu 23 kişi ise, dün adliyeye gönderildi. 23 zanlıdan 8’i, savcıya verdikleri ifade sonrasında serbest bırakıldı, 15 zanlı ise mahkemeye sevkedildi.

DOLANDIRICILIK GÖRÜNTÜLERE DE ORTAYA ÇIKTI

Bu arada çete elemanlarının, kuyumculuk yapan A.C. ve A.C. kardeşleri, sahte kimlikle gayrimenkul satışı yaparak dolandırmalarının ardından aldıkları 1 milyon 830 bin lirayı taşıdıkları sırada çekilen görüntüler de ortaya çıktı. Çete elemanlarından birisinin iki çanta içerisindeki parayı avukatlık bürosundan aldıktan sonra yöneticilerine götürdüğü belirlendi. Bu sırada çekilen güvenlik kamerası kayıtları da, polisce tek tek elde edildiği belirlendi.

SUBAYLARA KADIN RÜŞVETİ

Servis sektöründe de faaliyet gösteren çete elemanlarının, askeri personelin taşınması ihalelerinde kendilerine yardım etmesi için muvazzaf subaylardan da yardım aldıkları saptandı. Çetenin askeri personelin taşınması için girdikleri ihalelerde karar veren bir yarbay ile bir albayı otellerde ağırlayıp etkiledikleri, kadın gönderdikleri iddia edildi. İhalelerde çeteye yardım eden iki subayın önümüzdeki günlerde şüpheli sıfatıyla savcıya ifade verecekleri bildirildi.