Yıldızhan’ın telefon görüşmelerinde ismi geçen menajeri Mehmet Güçlü, ifade için geldiği Emniyette, "Menajer olarak tanıdığımız E.A. beni aradı. İzzet Yıldızhan’ı şikayet eden kadınların bir arkadaşının yanında olduğunu ve yaptıklarından pişman olduklarını söyledi. Ben de 'Emniyet'e gitsinler' dedim. Bu menajer arkadaşın yaptığı sahte kahramanlık" dedi. Bu arada gözaltındaki sorguları devam eden çete üyelerinin baskı kurmak istedikleri bir gece kulübünü basıp garsonları tartaklama görüntüleri de ortaya çıktı.

İzmir’de geçen pazar günü organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle Ülkü Ocakları Ege Bölge eski Başkanı Abidin Bilgin ve adamlarına yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltı sayısı 9’a çıktı. İzmir ve Aydın’daki bazı eğlence mekanlarını ele geçirmek için baskı kuran, tehdit eden çete elemanlarının teknik takibi sırasında, geçen ekim ayında Ankara’da bir otelde türkücü arkadaşı Nihat Doğan ile 4 hayat kadınıyla birlikte oldukları, 2'sini dövdükleri iddiaları mahkemeye yansıyan İzzet Yıldızhan’ın da adının geçmesiyle operasyon yeni boyut kazanmıştı.

YILDIZHAN İFADE VERDİ

İzzet Yıldızhan'ın menajerinin, Yaşar Öz’ün adamı olarak tanınan ve Tuğba Özay’ın arkadaşlık ettiği işadamının Akmerkez’de vurulması olayıyla adı duyulan Savaş Arıkdoğan’a ulaştığı, Arıkdoğan’ın da Abidin Bilgin’in yanında bulunanlardan Ramazan Bilgin ile bağlantıya geçerek şikayetci olan kadınların ifadelerini değiştirmesini sağladığı ileri sürüldü. Bu iddia üzerine İzmir Emniyeti Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne gelip 3.5 saat 'Şüpheli' sıfatıyla ifade veren İzzet Yıldızhan ise, serbest bırakılmıştı.

Ünlü türkücünün ardından bu kez menajeri Mehmet Güçlü, bugün Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek ifade verdi. Güçlü, binaya girdiği sırada yeni iddialarda bulundu. Güçlü, bazı yerel festivalleri düzenleyen ve menajer olarak tanınan E.A.’nın kendisine telefonla ulaştığını, İzzet Yıldızhan’la mahkemelik olan kadınların bir arkadaşının yanında bulunduğunu, yaptıklarından pişman olduklarını ve şikayetten vazgeçmek istediğinini söylediğini dile getirdi. Güçlü, "Ben de 'Böyle bir olay varsa, o kadınların başvurması gereken yer biz değiliz Emniyet' dedim. Sonra da telefonu kapattım. 46 yıldır bu meseleği yapıyorum. İbrahim Tatlıses gibi sanatcılarla da çalıştım. Böyle durumlarda kendilerine vazife çıkartanlar olur. Bu arkadaşın yaptığı da bu, sahte kahramanlık. Yaranlamak için yaparlar böyle şeyleri. Bu bilgileri paylaşmak için geldim" dedi.

İddialar üzerine Ankara’da gözaltına alınan Savaş Arıkdoğan’ın da ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

DEHŞET ANLARı KAMERADA

Bu arada Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları devam eden Abidin Bilgin’in adamları olduğu öne sürülen şüphelilerin, bir gece kulübünü baskın anları da güvenlik kameraları ile kaydedildiği belirlendi. Görüntülerde, gece kulübüne gelen zanlıların, içeriye girerek aynı zamanda işyeri sorumlu müdürü de olan garsonu onlarca kişinin gözleri önünde sürekleyerek dışarıya çıkartıp tartaklamaları, garsonların da onlara sopalarla karşı koymaları yer aldı. 2004 Yılında da Levent Ata’nın öldürülmesi olayının azmettiricisi olduğu gerekçesiyle 26.5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Suriye’ye kaçmaya çalıştığı sırada yakalandığı belirtilen Bilgin ve adamlarının, Gaziemir İlçesi'nde de bir saunayı basıp kadın çalışanları kendilerine çalışmaları için, tehdit ettikleri de ortaya çıktı. Gözaltına alınan 9 şüphelinin yarın adliyeye sevkedilmeleri bekleniyor.