Kent genelinde, özellikle de Karşıyaka ilçesinde, organize suç örgütü kurarak faaliyet gösteren bir grubun varlığı ihbarları üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yaklaşık 1.5 yıl süren takibin ardından eş zamanlı baskınlarda liderliğini Avukat D.A. ve amcası CHP Karşıyaka İlçe Başkanı A.A.’ın yaptığı 29 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan 6’sı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

ÇOK SAYIDA SUÇA KARIŞTIKLARI İLERİ SÜRÜLDÜ

Polisin teknik takibi ve zanlılara yönelik araştırmalarında, karışıkları suçlar da tek tek incelendi. Zanlılardan kendi aile üyelerinden T.A.’yı, yaşadıkları anlaşmazlık sonrasında ünlü sanatcı İbrahim Tatlıses’e yapılan saldırıdaki gibi öldürmeyi planladıkları tespit edildi. Sahte belgelerle işyerlerini başka kişilere de satmaya çalışan zanlıların, adli yargılamayı da etkilemek için faaliyet yürüttüğü saptandı. Ayrıca CHP Karşıyaka İlçe Başkanı A.A.’nın da işyerlerine içki ruhsatı alınması için siyasi baskı yaptığı ve rüşvet aldığı da ileri sürüldü.

İLÇE BAŞKANI TESLİM OLDU

Gözaltındaki sorguları tamamlanan aralarında D.A.’nın da bulunduğu 23 kişi, bugün sabah saatlerinde adliyeye sevkedildi.

Bu arada operasyon gecesi kayıplara karışan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı A.A. da gece yarısı avukatıyla polise teslim oldu. A.A.’nın ifadesinin alınmaya başlandığı, bu çerçevede alınan bilgiler doğrultusunda yeni gözaltıların da olabileceği bildirildi.