9 Eylül'de Denizli Mahallesi Defne Caddesi'nde meydana gelen olayda, hırsızlık, kadın ticareti ve uyuşturucu satıcılığı yaptığı iddia edilen Aybeyler grubu üyeleri aynı bölgede yaşayan Taş ailesi ile kavga etti. İddiaya göre 'haraç isteme' yüzünden çıkan silah, bıçak, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada tabancayla vurulan Ercan Taş öldü, 8 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

500 POLİS İLE HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYON

Olayları güçlükle bastıran Adana polisi, geçen cuma günü Denizli, İsmetpaşa, Mithatpaşa ve Gürselpaşa mahallelerinde 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen operasyona özel harekat, çevik kuvvet ve terörle mücadele şubelerinde görevli 500 polis katıldı. Bir polis helikopteri de havadan destek verdi. Sabaha karşı 'koç başı' ile kapı kilitlerini kırıp evlere eş zamanlı giren ekipler, merdiven altları, ahır ve kiler olarak kullanılan özel bölmeler ve binaların havalandırma boşluklarına kadar her yeri aradı.

7  GÖZALTI

Buğday yığınları ve saman balyalarının arasında yapılan aramalarda Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği, özel yapım bıçak ile çok sayıda mermi ele geçirildi. Halen firarda olan çete lideri Mehmet Selim Aybey'in annesi 63 yaşındaki Saadet Aybey, kız kardeşleri Meral Aybey, Sevda Aybey ile Servet Aybey, Tekin Yardım, Salman Tabak ve S.A. gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden anne Saadet Aybey'in çocuklarına yardım etmek için Kaleşnikof tüfeği evden getirdiği iddia edildi. Saadet Aybel'in kavgada kullanılan silahı polislerin görmemesi için şalvarının içine sakladığı öne sürüldü.

Emniyet Müdürlüğü'nde 4 gün gözetim altında tutulan şüpheliler, sorgularının tamamlanmasının ardından silahla adam öldürmek, silahla adam yaralamak ve ateşli silahlar kanununa muhalefet suçlarından adliyeye sevk edildi. Geniş güvenlik önlemi altında ve zırhlı araçlarla adliyeye götürülen şüphelilerden Saadet Aybey, gazetecilerin 'neden gözaltına alındınız, neyle suçlanıyorsunuz' sorularına küfrederek karşılık verdi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkartılan zanlılardan Tekin Yardım tutuklandı, diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olaya karıştığı belirlenen 7 şüphelinin daha yakalanması için ise çalışmalar sürdürülüyor.