Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 aylık teknik ve fiziki takibinin ardından geçen ocak ayında Ankara, İstanbul, Trabzon, Çanakkale, Karabük, Konya, Batman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Hatay, Antalya ve Finike, Kumluca, Demre, Kaş, Manavgat ve Kemer ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, örgütün elebaşısı olduğu ileri sürülen Finike İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.P. ile birlikte Astsubay Başçavuş İ.K. ve Uzman Çavuş R.Ç.’nin de aralarında bulunduğu 1’i kadın 60 şüpheli gözaltına alındı.

37 ayrı suça karıştığı belirlenen şüphelilerden 19’u ifadelerinin ardından, 24’ü ise sevk edildikleri İzmir Adliyesi’nde serbest bırakılırken, Yüzbaşı M.P. ve Astsubay Başçavuş İ.K.'nın da aralarında bulunduğu 17 kişi ise tutuklandı.

SİVİL CEZAEVİNE NAKLEDİLDİLER

Eski Finike İlçe Jandarma Komutanı M.P. ve Astsubay Başçavuş İ.K. hakkında idari soruşturma yürüten Jandarma Genel Komutanlığı ise iki askeri meslekten ihraç etti. Suç örgütüne liderlik ve üyelik yaptıkları gerekçesiyle yargılanan iki şüpheli askeri cezaevinden alınarak sivil cezaevine nakledildi.