Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir dolandırıcılık çetesini yaklaşık 2 ay izledi. Teknik izleme ve dinleme yöntemiyle yapılan takipte, liderliğini Adnan E.'nin yaptığı 13'ü kadın 21 kişilik çete deşifre edildi. Örgüt üyesi kadınların sorumlu oldukları illerin vali, belediye başkanı ve emniyet müdürünün ismini ezberlediği, bu illerde oturanları arayarak, "Sizi, Vatanım Rehabilitasyon Merkezi'nden arıyoruz. Engelliler için vali, belediye başkanı ve emniyet müdürünün de katılımıyla yardım gecesi düzenleyeceğiz. Yardımda bulunmak isterseniz bilet satmak istiyoruz. Sayın valimiz bilet ücretini 100 lira olarak belirledi" dedikleri, katılmak istediğini söyleyen kişilere ise o illerde bulunan elemanlarını göndererek bilet sattırıp bağış yaptırdıkları belirlendi.

Polis, 3 gün önce şüphelilere yönelik Ankara, İstanbul, İzmir, Denizli, Mersin, Adana, Gaziantep ve Antalya'da eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda 13'ü kadın 21 kişi gözaltına alındı. Yapılan ev aramalarında 2 bin kişinin adlarının yazılı olduğu davetiye bileti koçanları bulundu. Çeteye para kaptıran kişilerin adlarının yazılı olduğu bu makbuz ve davetiyelere ise el konuldu. Şüphelilerden İzmir'de oturan bir kadın hamile olduğu için savcılık talimatıyla ifadesi alınıp serbest bırakılırken, diğer 20 şüpheli Antalya'ya getirildi.

3 ÇETE ÜYESİ ENGELLİ

Örgütlü dolandırıcılık operasyonu kapsamında gözaltına alınan 20 kişiden 3 erkek şüphelinin engelli olduğu ortaya çıktı. Hem inandırıcılık açısından hem de insanların vicdani duygularını sömürmek için sağır ve dilsiz 3 engellinin çete ile birlikte çalıştığı, bilet satışlarına ve bağış toplama işlerine gittiği anlaşıldı.

PARTİ KURACAKTI

Çete lideri Adnan E.'nin ise 'Türkiye Kardeşlik Partisi' adı altında bir siyasi parti kurmaya hazırlandığı, hatta Mersin'de miting düzenleyip 100 civarında parti flaması dağıttığı saptandı. Adnan E., polisteki ifadesinde ne iş yaptığını soran memura ise "Ben bu organizasyon işini Türkiye'de profesyonel olarak yapan tek kişiyim" karşılığını verdi.

Çete lideri Adnan E. ile birlikte 19 şüpheli, bu sabah adliyeye sevk edildi.