Adana Özel Yetkili 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 9 üyeli suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen Gürcistan uyruklu 42 yaşındaki Oya A. hakkında 157 yıla kadar, 1'i kadın 8 sanık hakkında 12- 91 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası istendi.

Geçen yıl yabancı kadınların para karşılığı erkeklere pazarlandığı ihbarını alan Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan araştırmada, 1997 yılında Gürcistan'dan gelip, bir Türk'le evlenerek Türk vatandaşlığı da alan Aya A.'nın, fuhuş amaçlı örgüt kurduğu, yurt dışından turist vizesiyle getirdiği kadınlara kalacak yer temin ederek, her türlü ihtiyaçlarını karşıladığı, kadınları bizzat kendisinin görüştüğü zengin müşterilere pazarladığı tespit edildi.

ŞEHİR DIŞINA UÇAKLA 1000 LİRAYA

Ayrıca, fuhuş için çok yıldızlı lüks otellerin dışında yer kabul edilmediği, kadınların saatliği 250, geceliği 500 liraya, uzak illere ise uçakla ulaşım şartıyla 1000 TL'ye pazarlandığı, ayrıca kadınların müşterileriyle fuhuşun dışında hiç bir şekilde görüşmemeleri konusunda da baskı yapılıp, gizliliğe önem verildiği belirlendi. Çetenin, ilk kez arayan müşterilerden de referans istediği, referans veren kişinin de bizzat çete liderini aramasından sonra fuhuş amaçlı kadın gönderdiği anlaşıldı. Çete üyelerinin telefon dinlemesinde ise, "Gelirken manavdan iyisinden karpuz al. Kızlara meyve- sebze ikram et" diyerek fuhuş batağına çekilen kadınlara uyuşturucu verildiği belirlendi.

7 ADRESE BASKIN

Polis, teknik ve fiziki takip sonunda 1 Ekim 2011 tarihinde, 7 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. 90 polisin katıldığı operasyonda, aralarında veteriner, güzel sanatlar fakültesi öğrencisi, araştırma görevlisinin de bulunduğu Gürcistanlı 10 kadın kurtarıldı.

Ayrıca, çete elebaşı olduğu ileri sürülen Oya A. ile birlikte 2'si kadın, aralarında lüks otelin resepsiyon görevlisiyle, 4 taksicinin de yer aldığı 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Suç örgütünün elebaşı olduğu ileri sürülen Oya A. ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, "Örgüt kurmadım. Fuhuş yaptırmadım. Kimseyi fuhuş amaçlı getirmedim. Kadınlar Gürcistan'dan tanıdıklarımdır" dedi. Fuhuş yaptırılan kadınlar da ifadelerinde, kendilerini hiç kimsenin fuhuşa zorlamadığını, tatil amacıyla geldikleri Adana'da gittikleri otellerde hoşlandıkları erkeklerle birlikte olduklarını ileri sürdü.

Taksi şoförü 4 sanık da suçlamaları reddederek araçlarına binen müşterileri istedikleri yere götürdüklerini söyledi. Adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 8'i tutuklandı.

ÖZEL YETKİLİ AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE DAVA AÇILDI

Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, 8'i tutuklu 9 sanık hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Çete elebaşı olduğu öne sürülen Oya A. ile birlikte 2'si kadın olan sanıklar hakkında, Adana Özel Yetkili 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık ettirmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçlarından dava açıldı. Davanın 50 sayfalık iddianamesinde, halen tutuklu olan çete elebaşı konumundaki Oya A. hakkında 157 yıla kadar, 8 sanık hakkında ise 12-91 yıl hapis cezası istendi. Sanıkların yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(BY/İD)