Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin uyuşturucu ticareti yaptığı şüphesiyle takibe aldığı çetenin silahlı suç örgütü olduğu saptandı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından elebaşılığını 38 yaşındaki Özcan A.’nın yaptığı çetenin çek senet tahsilatı, hırsızlık, yağma ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı, birçok esnaf ile işadamını da silahla tehdit ederek haraca bağladığı ortaya çıktı.

100 KİLO ESRAR

Yapılan teknik takip sırasında çetenin yüklü miktarda uyuşturucu sevk edeceğini belirleyen polis, yaptığı ara operasyonda 100 kiloya yakın esrar ele geçirdi. Çeteyi izlemeyi sürdüren polis, Özcan A.’nın yüklü miktarda komisyon karşılığında borç- alacak tartışmalarında silah zoruyla aracılık yaptığını da belirledi. Kızılay’da müteahhitlik bürosu açan Özcan A.'nın, çeteyi buradan yönlendirdiği, başkenti bölgelere ayırarak çete elemanlarını görevlendirdiği öne sürüldü. 

ANKARALI NAMIK'IN RESTORANINI ELİNDEN ALMIŞLAR

'Ankaralı Namık' diye bilinen türkücü Namık Uğurlu'nun da çete mağduru olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre Gölbaşı’nda 'NMK' adında lüks bir restoran açmaya hazırlanan Namık Uğurlu, çete üyelerinin silahlı tehdidiyle dükkanından çıkartıldı. Uğurlu’nun yaptırdığı restore çalışmasının üzerine, başka bir işletmecinin restoranı başka bir isimle işlettiği, Uğurlu’nun da çete üyelerinden şikayetçi olduğu bildirildi.

SEVGİLİYE SÜPRİZ DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ SONU OLDU

İzlemeyi sürdüren polis, çete elebaşı Özcan A.'yı sevgilisine lüks bir otelde süpriz doğum günü partisi yaparken yakaladı.

Ankara ve Antalya’daki eş zamanlı operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız tabanca, pompalı tüfek, silahlara ait jarşör ve fişek ile hırsızlık sonucu elde edildiği değerlendirilen ziynet eşyaları, bilgisayarlar ve yüzlerce imzalı senet ele geçirildi.



FK(AY/COŞ)