Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Akıncılar Mahallesi'ndeki bir oto yıkamada, 8 Ocak 2008 tarihinde çıkan silahlı çatışmada, büfeci 28 yaşındaki Cemil Nergiz ile 23 yaşındaki Tufan Erdal öldürüldü. Olayla ilgili Nergiz'in ağabeyi Ali Nergiz tutuklandı. Cinayet ardından çalışma başlatan polis, silahlı çete kurup tehdit ve baskı yaparak işyerlerinden zorla haraç topladığı öne sürülen Ali Nergiz'in de üyesi olduğu iddia edilen çete üyelerine yönelik operasyon düzenledi ve 35 kişi daha yakalandı. Haklarında Özel Yetkili Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Suç işlemek amacıyla ilahlı örgüt kurmak, silahlı örgüte üye olmak, yardım etmek, kasten öldürmek, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçlarından dava açılan, Ali Nergiz'in de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 36 sanık karar duruşmasına çıktı. Sanıklardan örgüt elebaşılığı ile suçlanan Yüksel Keskin, "İki tarafı da tanırım. Her iki tarafla da problemim yoktur. Zaten kendileri de benimle bir problemleri olmadığını söylemişlerdir. Ben işimi kaybettim. 4.5 yıldır tutukluyum. Tahliye ve beraatımı istiyorum" dedi.

İşlediği 2 cinayet de çete davasıyla birlikte görülen Ali Nergiz, silahlı saldırıya uğradığını, bunun üzerine silah kullandığını savunurken, "Bu olay sebebiyle kardeşimi kaybettim. 4.5 yıldır tutukluyum. Tahliye ve beraatimi talep ediyorum" dedi. 

Mahkeme heyeti, silahlı çatışmada hasmı sandığı kardeşi ile birlikte 2 kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanık Ali Nergiz ile cinayete katıldıkları ileri sürülen Osman Peler, İbrahim Mete, Mustafa Vargül, İbrahim Köksal Barbaros ile Cafer Kuşci'ye 50'şer yıl hapis cezası verdi. Ayrıca Yüksel Keskin, Ali Boz ile İrfan Kökli, müşteki sanık Ali Nergiz'e karşı 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan 10'ar yıl 10'ar ay hapis, Habip Bovatekin ise 12.5 yıl hapis cezası verildi. Yüksel Keskin ayrıca 'örgüt kurma, yaralamaya azmettirme, tehlikeli madde bulundurma' suçlarından da 11 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 9 sanık hakkında da 'örgüt üyesi olmak, örgüte yardım etmek, güvenliği kasten tehlikeye sokmak, suç delillerini gizlemek' gibi suçlardan 5 ay ile 8 yıl arasında hapis cezası verildi. 17 sanık da beraat etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.



MKA(OA/İD)