Yaşanan bu olayın ardından Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç otobüs şoförü Serkan Yıldırım'ı makamına kabul etti. Tekirdağ’da çalışan tüm özel halk otobüslerinin güvenlik kameraları ile izlendiğini belirten Dalgıç, "Serkan Yıldırım’ı cesaretinden dolayı tebrik ediyoruz. Bu Tekirdağ halkının ne kadar güvende olduğunun bir göstergesidir. Tüm araçlarımız bu şekilde izleniyor. Ben arkadaşımızı gösterdiğini cesaretten dolayı kutluyorum"dedi. Ardından çeyrek altın ve kravat hediye etti.

'ÜŞÜDÜ SANIP İÇERİ ALDIM'

Tekirdağ özel halk otobüslerinde iki yıldır çalıştığını anlatan Serkan Yıldırım ise silahtan korkmadığını söyledi. Silahın oyuncak olduğunu anlamadığını belirten Yıldırım o anları şöyle anlattı:

"Servis için yeni sanayi sitesinde beklerken biri otobüse vurdu. Ben de dışarıda üşüdü diyerek içeri aldım. Silahı çıkardı ve ışıkları söndürmemi istedi. Daha sonra otobüsü sürmemi istedi. Silahı görünce pek korkmadım ama söylediklerini de yapmadım. Aramızda bir iki dakika tartışma yaşandı. Daha sonra da istediklerini yapmadığım için otobüsten  inip kaçtı. Ben de hemen polisi aradım. Televizyonlarda haberi izleyenler servise çıktığımda beni tebrik ederek kutladılar. Biran önce bu kişinin yakalanmasını istiyorum."

Polis, otobüsü kaçırmaya çalışan şüphelinin kimlik bilgilerini tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.



RY(LK/COŞ)