Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, Çökertme Koyu’nun, çekimlerin tamamlanacağı 5 Ağustos’a kadar ziyarete kapatılmasının bölge turizmini olumsuz etkileyeceğini ileri sürdü. İlçeye tatile gelen diğer turistlerle günübirlikçilerin, 5 Ağustos’a kadar Çökertme Koyu’ndan yararlanamayacağını hatırlatan Filiz Ersan, "Çökertme Koyu, Milli Parklar Müdürlüğü tarafından günlüğü 986 liradan kiraya verilmiş. Biz çevreciler olarak koyların turizm sezonunun ortasında kapatılmasına karşıyız. Türkiye’nin tanıtımı koy kapatarak yapılmaz. Kiralamanın iptali için gerekeni yapacağız" diye konuştu.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Müdürü Cahit Sarıbey ise kiralanmasının turizm açısından olumsuz bir durum yaratmayacağını savundu. Sarıbey, "Neticede bu tanıtım için yapılan bir hamle. Bu alanda ağaç kesilmeyecek, deniz doldurulmayacak. Çevrecilerin bu tepkisini fazla buluyorum. Tanıtıma katkısı olabilecek tüm etkinlikler belli oranda desteklenmelidir" dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da Çökertme Koyu’nun genellikle günübirlik piknik amacıyla kullanıldığını vurguladı. Özbozdağ, "Koyda herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu koy genellikle mavi yolculuk yapan tekneler ve günübirlik piknikçiler tarafından tercih ediliyor. Bu koyun bir süreliğine kapalı olması turizmi olumsuz etkilemez. Azerbaycan, Çökertme Koyu dolayısıyla da Marmaris’in adını duymuş olacak" ifadelerini kullandı.



DEB(İÖ/CK)