Çeşme koy içinde 3 etapta gerçekleşen yarışmanın ilk etabı 24-25 Kasım, ikinci etabı 8-9 Aralık ve finali de 22 Aralık cumartesi günü yapıldı. Startı skipper brifinginin ardından verilen yarışta birbirinden donanımlı tekneler ve iddialı ekipleri IRC 1, IRC2 ve Destek 1 ile Destek 2 sınıfı olmak üzere toplam dört kategoride yarıştı. Yarışa, Yunanistan'ın Sakız adasından gelen Code Zero-Vodafone Yelken Takımı ekibi ile 22 türk teknesi ve yaklaşık 100 sporcu katıldı.

Çeşme Marina Hayal Kahvesi'nde yapılan kokteylin ardından ödül töreni yapıldı. Törende Grup Boys sahne alarak yarışmacılara keyifli saatler yaşattı. Yarışmanın ödülleri Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Çeşme Marina Müdürü Kemal Saatçioğlu, yarışmanın sponsoru Marina Pologarage sahibi Mehmet Benlioğlu ve Uluslararası Çeşme Yat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir tarafından verildi.

KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

Ekipler dereceye girebilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele verdi. Çeşme'nin kış mevsimini renklendiren ve izleyicilere görsel bir şölen sunan yarışmada genel trofe sonuçları ise şöye: IRC 1 sınıfında yarışın tek yabancı teknesi Sakız adasından gelen Code Zero-Vodafone Yelken Takımı ekibi birinci, Ladies First teknesi ekibi ikinci, Mad X teknesi ekibi üçüncü ve Lemon teknesi ekibi dördüncü oldu. IRC 2 sınıfında Yaşar Üniversitesi teknesi ekibi birinci, Trinity 2 teknesi ekibi ikinci, Ventus teknesi ekibi ise üçüncü oldu. Destek 1 sınıfında Piscis teknesi ekibi birinci, Hayalim teknesi ekibi ikinci, Okita teknesi ekibi üçüncü oldu. Destek 2 sınıfında ise Farmer teknesi ekibi birinci, Çeşme Sailing - Lady Naz teknesi ekibi ikinci, Duygu 7 teknesi ekibi ise üçüncü oldu.

Yarışın son etap 22 Aralık yarışlarında ise IRC 1 sınıfında Ladies First teknesi ekibi birinci, gelen Code Zero-Vodafone Yelken Takımı ekibi ikinci, Mad X teknesi ekibi üçüncü oldu.

IRC 2 sınıfında Yaşar Üniversitesi teknesi ekibi birinci, Ventus teknesi ekibi ikinci, Nice teknesi ekibi ise üçüncü oldu. Destek 1 sınıfında Piscis teknesi ekibi birinci, Hayalim teknesi ekibi ikinci, Okita teknesi ekibi üçüncü oldu. Destek 2 sınıfında ise Farmer teknesi ekibi birinci, Duygu 7 teknesi ekibi ikinci, Çeşme Sailing - Lady Naz teknesi ekibi üçüncü oldu.

BÜYÜK BİR ADIMIN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPIYORUZ

Çeşme Marina Müdürü Kemal Saatçioğlu ödül töreninde yaptığı konuşmada Çeşme Marina ve Uluslararası Yat Kulübü adına yarışmaya katılan tüm sporculara teşekkür ederek, "Bizlerle beraber bu grubu ve yarışları yarattınız. Hep beraber belki de çok büyük bir adımın öncülüğünü yapıyoruz. Destekleriniz olmazsa bu mümkün olmazdı. Üç haftalık bir yarışımız oldu. Her haftanın ödüllerini ayrı ayrı vermeye çalıştık. Bugün hem bu haftanın hem de üç haftalık trofemizin genel ödüllerini vereceğiz. Bahar ayında yeni yarışlarımızda görüşmek üzere" diye konuştu.

ÇOK GÜZEL BİR BAŞLANGICIN OLDUĞUNU HİSSEDİYORUZ

Yaşar Üniversitesi Rektörü Murat Barkın ise yaptığı konuşmada bu ortamlarda bulunmanın bir üniversite için başarıların ötesinde olduğunu ve bu güzelliği paylaşmanın kendilerini çok motive ettiğini belirterek şunları söyledi: "İzmir gibi körfezi denizi olan bir yerde bu işi başarmasak olmayacaktı. Başarımızdan dolayı çok mutluyuz. Hem Türk yelkenciliği hem deniz sporları için çok güzel bir başlangıcın olduğunu hissediyoruz. Daha büyük başarılarla arkasının gelmesini diliyorum. Hatta uluslararası başarılar diliyorum."

SPONSORLUĞUMUZ DEVAM EDECEK

Yarışmanın sponsoru Marina Pologarage sahibi Mehmet Benlioğlu da Çeşme Marina'da yelken yarışlarını geleneksel hale getireceklerini belirterek, "Hem yaz hem de kış organizasyonlarında sponsorluk yapmaya devam edeceğiz. Kış sezonuna bu organizasyonla bir nebze de olsa hareketlilik getirdiğimiz için memnunuz" dedi.

HER SEFERİNDE ÇOK SEVEREK BURAYA GELİYORUZ

Code Zero-Vodafone Yelken Takımı ekibi ise duygularını şöyle ifade etti: "Bizim daha önce başka bir yarışma programımız vardı, ama Ağustos ayında Çeşme'de yapılan yelken yarışlarının olduğunu fark ettik. Ağustos ayından beri yapılan bütün organizasyonlara katılıyoruz. Burada hem çok büyük bir misafirperverlikle karşılaşıyoruz hem de çok güzel bir marina. Burada çok rahat ediyoruz. Her seferinde çok severek buraya geliyoruz. Ayrıca Çeşme bölgesinin rüzgar ve deniz koşulları yarış için inanılmaz ve benzersiz. O yüzden burada yarışmaktan çok mutluyuz."

BU HAFTANIN BİRİNCİSİ

IRC 1 sınıfı genel trofe ikincisi Ladies First teknesi ekibinin kaptanı Canan Aydemir ise yarışmanın son etabı 22 Aralık yarışlarında çok iyi yarıştıklarını ve etabı birinci tamamladıkları kaydederek, "Geçen haftada da iyi yarışmıştık. Her iki haftada da birinci olduk, ama geçen hafta pazar günü fırtına nedeniyle yarışlar iptal olduğu için trofe genelinde yarış atmalarımız oluyor. O fırtınada yarış iptal olunca bir yarış atabildik. İki yarış atsaydık bugün biz birinci olacaktık. Bir puan farkla genel trofede birinciliği kaçırarak ikinci olduk. Ama bugün ve geçen haftanın birinci biziz. Çok güzel yarıştık, rüzgar da iyiydi. Çok keyifli bir yarış çıkardık. Bugün 10 kişilik bir ekiple yarıştık. Organizasyon da güzeldi. İstiyoruz ki bütün Türkiye'deki yarışçılar buraya gelsin, hep birlikte burada yarışalım" diye konuştu. 



FO (YY/RT)