ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, yönetim kurulu üyeleriyle İzmir Ontur Otel’de basın toplantısı yaparak hazırladıkları Ilıca Plajı Projesi’ni tanıttı. Gönüllü olarak projeyi oluşturduklarını ve gerçekleşmesi ile Çeşme’nin dünyanın en iyi plajından birine sahip olacağını belirten ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, şunları söyledi:

"Ekip arkadaşlarımız ile aylardır Ilıca projesi için çalışıyoruz. Yurtdışında en iyi plajları dolaşıp bilgiler aldık. Projelendirdiğimiz Ilıca plajını Çeşme Belediyesi’ne teslim ettik. Çeşme Belediyesi projeyi Anıtlar Kurulu’na sundu. Eğer bir sorun olmazsa beş milyon dolarlık maliyeti olacak olan düzenleme ile yatırıma dönüşecek. Biz üstümüze düşeni yaptık. ÇEŞTOB’un buradaki amacı Çeşme’ye yeni modern yapılar kazandırmak ve dünya sıralamasındaki yerimizi yükseltmek. 2011 yılının verilerine göre yüzde 45’lik turist artışı gösterdik ve yaz sezonu boyunca 1 milyon 300 bin kişi konaklama yaptı. Her yıl daha iyiye gidiyoruz. Ilıca plajının yeni haliyle yüzde 40’lık bir turist artışı yakalayacağımıza inanıyoruz. Turizm Bakanlığı bu örnek projeyi Bodrum, Marmaris ve diğer turizm cennetleri için de kullanabilir."

Ilıca projesinin Anıtlar Kurulu tarafından onaylanması ve Çeşme Belediyesi’nin çalışmaları doğrultusunda Çeşme’nin kaderinin değişeceğini söyleyen ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Yakup Demir ise "Ilıca plajı 6 kilometre uzunluğu 11 metre genişliği ile dünyanın sayılı plajlarından. Ilıca plajının güzelliği hiçbir yerde yok. Proje de bin araçlık kapalı otopark, Özürlü asansörü, 5 adet bin kişilik özel plaj, 5 adet 1500 kişilik halk plajı, duşlar, tuvaletler, market, kafeler ile dolu dolu Ilıca düşünüyoruz. Çeşme Belediyesi’nin projeyi gerçekleştirdiği takdirde 2014’te tamamlanması ve faaliyete geçmesi ile Çeşme büyük bir çıkış yakalayacak. Dünya’nın sayılı plajları arasında gösterilecek. Çeşme turizmine de en az yüzde 40 değer katacak" diye konuştu.