Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, ilçenin sağlık ve kongre turizminde belli bir aşama kaydettiğini, sıradaki en önemli gündem maddesinin golf turizmi olduğunu söyledi. Golf sporunun Türkiye’de yeni yeni tanınmaya başlanmasını geç kalınmışlık olarak değerlendirdiğini belirten Becel, "Sağlık turizmi açısından iyi durumdayız. Termal suyumuz otellerde turistlerin hizmetinde. Şimdi atılması gereken en önemli adım golf turizminde. Bu açıdan ilçemiz son derece uygun. Alaçatı ve Çeşme’yi içine alacak bir planlamayla golf turizminde son derece cazip bir destinasyon olmamız mümkün. Zaten artık birer marka olan hem Çeşme, hem de Alaçatı’yı golfle taçlandırmak çok iyi olur. Tabii bunun için Çeşme’de halihazırda turizm bölgesi ilan edilen yerlerdeki planlama çalışmalarının tamamlanması gerekiyor. Bu çalışmaların hemen ardından golfle ilgili çalışmalara başlamalıyız" diye konuştu.

Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Faik Tütüncüoğlu, turizmi çeşitlendirmek için golfün önemli bir alternatif olduğunu, Çeşme’ye büyük katkı sağlayacağını belirtti. Tütüncüoğlu "Bu girişimin daima arkasındayız. Gerçekleşmesi için de elimizden gelen ne varsa yapacağız. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a da bunları sürekli teklif ediyoruz. Şimdiden golf turizmi yapacaklara indirimli olarak su vermeyi taahhüt ediyoruz. Yeter ki golf turizmini Çeşme’de başlatabilelim" dedi.

Alaçatı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç da Çeşme ve Alaçatı’nın sürekli esen rüzgarı nedeniyle yaz aylarında bile golfe elverişli olduğuna dikkat çekti. Dalgıç, "Ege Bölgesi’nde golfe en uygun yer Çeşme Yarımadası. Bu nedenle Alaçatı Belediye’nin de ortakları arasında yer aldığı Alacatı Yatırım A.Ş. 780 dönüm üzerine bir proje hazırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yer tahsisi bekliyoruz. Bu olduğu takdirde en geç bir yıl içinde golf turizmini başlatırız" diye konuştu.



FO(İÖ/BT)