Çeşme Aya Yorgi Koyu'nda gündüz Beach Kulüp, gece açıkhava diskosu olarak faliyet gösteren işletmelerin yüksek sesle müzik yayını, sezon başında krize neden olmuştu. Bu işletmelerin ortasında kalan denize sıfır konumundaki Çelebi Holding’e ait villada oturanlar karşı hamleyle gürültü kirliliğine tepki göstermişti. Can Çelebioğlu evine direkler üzerine kurduğu dev ses sistemiyle, diskolar programa başladığı anda kendisi de arabesk müzikler çalarak durumu protesto etti. Binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği koyda durum çekilmez hal alınca Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın isteğiyle Vali Cahit Kıraç duruma el koymuş, taraflar birbirlerini rahatsız etmeme konusunda anlaştı.

Ancak eğlence mekanlarının bu anlaşmaya uymadığını belirten Can Çelebioğlu bu kez de evine 20 metrelik kule üzerine projektörler taktırdı. Çelebioğlu saat 02.00’yi gösterip müzik sesi kısılmayınca dev projektörleri açıp Aya Yorgi’yi gündüz gibi aydınlattı. Projektörlü protestodan, evin hemen bitişiğindeki Marrakech Beach Clup başta olmak üzere Paparazzi ve Cafe Pi nasibini alırken, eğlence mekanları stadyuma döndü. Projektörler saat 03.05’de söndü.

Işıkların kapanmasıyla eğlence mekanlarındaki binlerce kişi alkışlarla durumu protesto etti. Marrakech Beach Clup'ın sahibi Mehmet Özöner ışıklı taciz olarak nitelendirdiği bu eyleme, “Bu yapılan çeşme turizmine vurulan baltadır. Bu koyda sadece hafta sonları gündüz ve gece olmak üzere 50 bin kişi eğlenip denize giriyor. Bu koy ve mekanlar Çeşme'nin turizm atılımında lokomotiftir. Benim mücadelem mekanım için değil Çeşme turizmi içindir” dedi. Yalnız kaldıklarını da sözlerine ekleyen Özöner, “Çeşme'deki otelciler, restoran sahipleri, balık restoranları esnaf ve Alaçatı nerede? Buraya gelenler tüm Çeşme'ye para kazandırıyor ama bedel bize ödetilmeye çalışılıyor. Bizi yalnız bırakıyorlar. Ama bedelini tüm Çeşme'deki yatırımcılar ve esnaf öder. Bu bir turizm mücadelesidir” diye konuştu.