Çeşme Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen konseri Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr Nükhet Hotar ile çok sayıda davetli izledi. Dünyaca ünlü efsaneleşmiş şarkıları şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Senfoni Orkestrası ile seslendiren Demis Roussos, ayakta alkışlandı.

Konserde bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "Bu etkinlik, Türk ve Yunan halkları arasındaki ortak Ege kültüründen gelen bağların kuvvetlenmesi, Türkiye ve Yunanistan arasındaki kültürel, ekonomik ilşkilere katkı sağlaması amacıyla gerçekleştiriliyor. Bu iki ülkenin birçok ortak noktası olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu ailelerin komşuluk ilişkileri gibi düşünürsek, yönetici ve seçilmişlerin rolü burada yapıcı ve kaynaştırıcı bir aile büyüğü gibidir" dedi.

TÜLOV Başkanı Hüseyin Aslan ise Vakfın yurtdışında bilimsel ve kültürel araştırmalara dayalı olarak Türkiye’yi tanıtmayı hedeflediğine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"TÜLOV 10 yıldır eğitim, kültür ve sanat alanlarında faaliyetlerine devam ediyor. Bu gecede 'Forever And Ever' isimli albümü ile 2 milyonluk satış rakamına ulaşarak bir döneme damgasını vuran Yunan sanatçı Demis Roussos’u ağırlamanın heyecanın yaşıyoruz. Bu konserin Türk ve Yunan ilişkilerini güçlendirme, Ege’nin iki yakasını kendisine yaşam merkezi edinmiş dost halkları sanatsal ve kültürel anlamda daha da yakınlaştırma isteğiyle yürekten destekliyoruz. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’nun da destek ve katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz ve yine sanat dünyamızın çok önemli bir ismi olan Şef İbrahim Yazıcı’nın yönetimindeki 62 kişilik senfoni orkestrasına da yer verdiğimiz bu organizasyon hem uluslararası arenada büyük bir ses getirecek hem de Türk ve Yunan müzikseverleri bir arada bulundurarak Ege’nin iki halkının dostluk ve yakınlıklarını perçinleyecektir."



EA(AÖ/SS)