İSTOK İcra Kurulu adına açıklamayı yapan avukat Halit Çelik, Prof.Dr. Mehmet Füzün’ün DEÜ Rektörlüğü’ne yeniden atanmasını istemediklerini, bu yöndeki isteklerini dilekçeyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ilettiklerini söyledi. Çelik, Prof.Dr. Füzün’ün rektör seçildikten sonra doldurduğu 400 akademik kadroyla oylarını artırdığını, 'Sıfır borçla devraldığı hastaneyi borç batağına soktuğunu' öne sürdü.

Prof.Dr. Füzün döneminde başörtüsü yasaklarının da üniversitede devam ettiğini öne süren Halit Çelik, bazı öğretim üyelerinin başörtüsüne karşı tutanak tutulmasına karşı ses çıkarmadığını, bunun da öğrenciler tarafından birçok kez protesto edildiğini anlattı.  Çelik ayrıca, Prof.Dr. Mehmet Füzün’ün özel yaşamına ilişkin kamuoyu gündemine gelmiş ayrıntıları da Cumhurbaşkanı Gül’e hatırlattıkların ekledi.

Cumhurbaşkanı Gül geçen hafta diğer üniversitelerin rektörlerini atarken Dokuz Eylül Üniversitesi'ne atamayı ertelemişti.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Prof.Dr. Mehmet Füzün'e karşı olduklarını bildiren 'İSTOK birleşenlerinde şu dernek ve kuruluşlar bulunuyor:

Aklı Selim Der, Mimar Mühendis Grubu Derneği, Çağrı Eğitim ve Kültür Derneği, ÖZGÜNDER, Ensar Vakfı, ÖZGÜRDER, Ümitvar Derneği, İZYAD, Diyanet-Sen, İMHAD, MAZLUMDER, İnsan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma ve Gıda Bankası Derneği, İzmir Uluslararası Misafir Öğrenciler Derneği, Karşıyaka İmam Hatip Mezunları Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Aklıselim Derneği, İzmir Zehra Derneği, Kemalpaşa Kuba Derneği, İrfander, Hayrat Vakfı, AKÇEV.



BT(İÖ/İD)