6 Kasım 2010 tarihinde Torbalı Tepeköy'deki evinden otomobili ile ayrılan ve Uşak'a gittiği belirlenen avukat 2 çocuk babası Mümtaz Baytekin'den bir daha haber alınamadı. Baytekin'in otomobil Buca İlçesi'nde bir apartamanın otoparkında terkedilmiş olarak bulundu. Polis, Baytekin'in Uşak'a, evlenmeden önce 4 yıl ilişki yaşadığı Ceyda Yağmur ile konuşmak üzere gittiğini tespit etti. İfadelerine başvurulan Ceyda Yağmur,  eşi Erdoğan Yağmur ve kayınbiraderi Erbay Yağmur olaydan haberdar olmadıklarını öne sürdü. Bu arada Baytekin'in eski sekreteri Ceyda Yağmur ile mesajlaştığı, Uşak'a gittiği tespit edildi. Bunun üzerine Ceyda Yağmur, eşi Erbay Yağmur ve ağbeyinin kız arkadaşı Dilek Adalı gözaltına alındı. Ceyda Yağmur, Avukat Baytekin'in yanında 4 yıl çalıştığını ve evlenme bahanesi ile kendisini oyalayan avukattan kurtulmak için Erdoğan Yağmur ile evlendiğini, ancak Baytekin'in kendisine sürekli mesaj attığını söyledi. Evliyken Baytekin ile 3 kez birlikte olduklarını da anlatan Ceyda Yağmur, olay günü Baytekin'in kendisine, "Ne halin varsa gör. Ben kendime artık yeni bir hayat kurmaya gidiyorum" diyerek son bir mesaj attığını söyledi. Polis Baytekin'in kullandığı telefondan en son Kula'da sinyal alındığını tespit etti. Ceyda Yağmur ile eşi Erdoğan Yağmur tutuklanırken, Dilek Adalı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırıkaldı. Kaçan ağabey Erbay Yağmur hakkında  ise kırmızı bültenle arama kararı çıkartıldı.

CESETSİZ DAVA AÇILDI

Tutuklu sanıklar Ceyda ve Erdoğan Yağmur ile, hala aranan ağabeyi Erbay Yağmur hakkında 'tasarlayarak kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Dilek Adalı hakkında da 'suç dellilerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlarından 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianameyle cesedi olmayan bir cinayet davasının görülmesi kararı verildi.

ÇOCUK BİLE ALDIRDI

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, cesetsiz cinayet davasının ikinci duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ceyda ve Erdoğan Yağmur ile tarafların avukatları katılırken, tutuksuz sanık Dilek Adalı ise gelmedi. Duruşmada 9 tanık dinlendi. Dinlenen tanıkların bir kısmı aracın bulunduğu apartmanda oturan kişilerden oluşurken, diğer tanıklar arasında Mümtaz Baytekin'in ortağı avukat Erdoğan Zeren ile sekreteri Gamze Yazıcı yer aldı. Zeren ve Yazıcı, Baytekin ile sekreteri Ceyda Yağmur arasında ilişki olduğunu doğruladı.  

'MAKTÜL' DİYE YAZILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Sanık Erdoğan Yağmur ise, Mümtaz Baytekin'in tutanaklara 'maktül' diye yazılmasını doğru bulmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Çünkü kişinin ölüp ölmediği belli değildir. Tanıklar da yönlendirilmiştir. Baskı görüyorum. Ben 19 aydır suçsuz ve delilsiz yere tutukluyum. Öldürüldüğü iddia edilen Mümtaz Baytekin'in cesedi bulunamamıştır. Maktül denilemeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca bana ve eşime de herhangi bir şekilde suç isnat edilmesi mümkün değildir." 

'İŞİMİZİ SENDEN ÖĞRENMEYECEĞİZ'

Mahkeme başkanı da sanığın bu sözlerine, "Sen bize bilgiçlik taslama. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Yaptığımız işi senden öğrenmeyeceğiz" diye karşılık verdi. Mümtaz Baytekin'in avukat kardeşi Ergin Baytekin de sanığın bu sözleri üzerine "Sen bizim ne acılar çektiğimizi biliyor musun? Hem öldürdünüz, hem de nereye gömdüğünüzü söylemiyorsun. Sen baskı nasıl yapılır hiç görmedin" diye bağırdı. Baytekin, ayrıca sürekli gülümseyen sanık Ceyda Yağmur'a da tepki gösterdi.

TAHLİYE  TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Diğer tutuklu sanık Ceyda Yağmur da, "Ben Mümtaz Baytekin'e zarar vermedim. Ona da kimsenin zarar vermesine izin vermem" dedi. İki sanık da tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, hakkında yakalama kararı bulnan diğer sanık Erbay Yağmur'un  ifadesinin alınmadığı ve dellilerin toplanmadığını, sanıkların kaçma süphesi bulunduğunu belirtip, tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.



BK(AÖ/COŞ)