Torbalılı avukat Mümtaz Baytekin'in 2 yıl önce ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, avukatın cep telefonunun son olarak Uşak'tan sinyal verdiğini belirledi. Buraya gidip araştırma yapan ekipler, şüphelerin üzerinde toplandığı, Baytekin'in daha önce yanında sekreter olarak çalışan, evlendikten sonra Uşak'a yerleşen 21 yaşındaki Ceyda Y., eşi 40 yaşındaki Erdoğan Y., Erdoğan Y.'nin annesi A.Y., babası M.Y., ağabeyi E.Y. ile ağabeyinin sevgilisi D.A.'yı gözaltına aldı. Mümtaz Baytekin'in eski sekreteri Ceyda Y. ve eşi Erdoğan Y. ile D.A. tutuklandı. E.Y.'nin annesi A.Y. ve babası M.Y. savcılık sorgularından sonra serbest bırakılırken, E.Y. hakkında da gıyabi tutuklama kararı verildi. D.A. ise daha sonraki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mümtaz Baytekin'in 35 TMV 76 plakalı otomobili Buca'da bir apartmanın otoparkında terk edilmiş halde bulunmuştu. Savcı, ikisi tutuklu, biri gıyabi tutuklu 4 sanık hakkında, 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı.

HASTAM OLUR

İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya bugün devam edildi. Yapılan son duruşmada ifade veren psikiyatri uzmanı Dr. Nuray Yıldırım, tutuksuz sanık D.A.'nın 2009 yılından beri hastası olduğunu, cezaevinden çıktıktan sonra da tedavisine devam ettiğini, bu süreçte ciddi depresyon, yargılamada yetersizlik, telkine yatkınlık, inisiyatif eksikliği gibi bulgular gözlemlediğini ve 'iki uçlu duygu durum bozukluğu' teşhisi koyarak tedavisini değiştirdiğini anlattı. D.A. ile görüşmelerinde tutuklanma sebebini bilmediği şeklindeki beyanlarını tutuklama korkusu nedeniyle söylemediğini, rahatsızlığından dolayı ve samimi olduğunu düşündüğünü ifade eden Dr. Yıldırım, sanığın bir büroda çalışmaya başladığını, burada bir erkekle tanıştığını ve evleneceklerini anlattığını aktardı.

SAÇLARINA FÖN ÇEKMİŞ

Avukat Mümtaz Baytekin'in bürosunun altındaki berber dükkanının işletmecisi Ceyhun Girgin, Baytekin'i en son 6 Kasım 2010 tarihinde gördüğünü, tarihi çok iyi hatırladığını, zira o gün Trabzon- Galatasaray maçının oynandığını söyledi. Ağabeyinin Baytekin'in saçına fön çektiğini, kendisini o tarihten sonra bir daha hiç görmediğini anlattı.

AĞABEYİMİN CESEDİ BULUNSUN

Kendileri de avukat olan Ergin Baytekin ile Yıldırım Baytekin, ağabeylerinin cenazesinin bulunmasını ve suçluların cezalandırılmasını talep ettiklerini söyledi. Baytekin Ailesi'nin avukatları da sanıklardan birinin henüz yakalanamadığını, tutuklu sanıkların kaçma şüphesi olduğunu, bu nedenle tutukluluk durumlarının devam etmesini istedi.

Sanıklardan Erdoğan Y., tanıkların aleyhte olan beyanlarını kabul etmediğini ve tahliyesini talep ettiğini söyledi. Ceyda Y. ise 2 yıldır D.A.'nın verdiği ifade nedeniyle tutuklu olduğunu, D.A. serbestken kendisinin tutuklu olmasının haksızlık olduğunu, böyle bir olay içerisinde bulunmadığını ve niçin tutuklandığını bilmediğini, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraatini talep etti.

Sanık avukatları, müvekkillerinin daha önce serbest bırakılmışken D.A.'nın ifadeleri üzerine tutuklandıklarını hatırlatarak, tahliyelerini talep ettiğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, yakalanamayan sanık E.Y. hakkında yakalama emrinin beklenmesine ve kırmızı bültenle aranmasına devam edilmesine, gelmeyen tanık Dilek Bozkurt için zorla getirilme emri çıkarılmasına, tutuklu sanıkların kaçma şüphesi bulunması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.



BK(AÖ/SS)