Antalya'da yeni faaliyete geçen bir firmanın ortaklarından Nedim Yılmaz, Türkiye'deki hastanelerde atıl durumda olan, tahmini 1 milyar dolarlık cerrahi el aletine bakım ve onarım yapılması halinde ülke ekonomisine ciddi katkı sağlanacağını söyledi. Nedim Yılmaz, başta Samsun olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bu iş üzerine çalışan 20'ye yakın firma olduğunu aktardı. Hastanelerde atıl durumda olan her türlü cerrahi aleti tamir ederek tekrar kullanılabilir hale getirdiklerini dile getiren Nedim Yılmaz, bu işlemleri Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği standartlar doğrultusunda gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Hastanelerin ya da özel muayenehanesi bulunan doktorların siparişi üzerine de cerrahi alet üretimi yapabildiklerini kaydeden Nedim Yılmaz, "Antalya'da yeni faaliyete geçen bir firmayız. Tüm hastanelerde irtibat halindeyiz. Yaptığımız işleri anlatmaya çalışıyoruz. Bakım ve onarım yaptığımız aletleri görünce yenisiyle hiçbir farkı olmadığını anlıyorlar. Amacımız tüm hastanelere ulaşıp, atıl durumda olan cerrahi aletlerin yurt dışından para verilip alınması yerine tamir edilip kullanılabilir hale getirilmesidir. Bunun ülke ekonomisine ciddi katkısı olacaktır" diye konuştu.

Antalya'da aralarında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin de bulunduğu birkaç hastane ile çalıştıklarını belirten Nedim Yılmaz, "Bir hastanenin yaklaşık 350 bin liraya alacağı malzemeyi, atıl tuttuğu aletlere bakım ve onarım yaparak 20 bin TL'ye mal ettik. Aletlere bakım yaptıktan sonra sıfır gibi teslim ediyor ve 5 yıl garanti veriyoruz" dedi.