Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde etkili olan yoğun yağış nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın 1 günlük ara verildi. 

METREKAREYE 126 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Yağmur yağışının gün boyu aralıksız sürdüğü Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde çok sayıda ev ve işyerleri su altında kaldı. Son 24 saatte metrekareye 126 kilo yağış düşerken, kapalı olan Çerkezköy-Saray yolu saat 23.00'a kadar açılamadı.

Su taşkınları nedeniyle ilçe merkezinin yanı sıra, Çukuryurt, Çayla, Göçerler, Sinanlı, Kurtdere, Edirköy, Küçükyoncalı köylerinde çok sayıda ev ve ağıl sular altında kaldı, birçok hayvan telef oldu. İlçe merkezindeki bazı mahalleler ile bu köylerde elektrikler kesildi.

Dünden bu yana yağan yağmur yağışı ilçede hayatı felç ettiğini belirten Saray Belediye Başkanı CHP’li Nazmi Çoban, ilçeye son 24 saatte metrekareye 126 kilo yağış düştüğünü söyledi. Saray’ın afet bölgesi kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Afet yaşadık. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Sinanlı köyündeki bir mandırada mahsur kalan 18 kişi İstanbul ve Saray İtfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı" dedi.

Yağmur yağışı Saray’ın yanı sıra Kırklareli’nin Vize İlçesi’nde de etkili oldu. Yağmur yağışı nedeniyle Akıncılar ve Çüvenli köyünde çok sayıda ev ve ağıl sular altında kaydı, çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan telef oldu. Bu iki köyde yanana panik nedeniyle 4 kişi hafif yaralandı. 4 ev de büyük çapta hasar gördü.

DEPREMDEN SONRA SEL VURDU

17 Ağustos 1999 depreminde 11 saat enkaz altında kaldıktan sonra kurtulan ve bazı yakınlarını kaybeden Ebru Duysak, 13 yıl sonra da sel felaketi ile bir kez daha sarsıldı. Depremden sonra kayınvalidesinin yanına taşındığını belirten Duysak, “Depremde 11 saat enkaz altında kaldıktan sonra kurtarıldım. Ailemin çoğu da hayatını kaybetti. Depremden sonra buraya geldik ve eşim ve 2 kızımla kalıyoruz. Depremden sonra bir de sel vurdu. Evimizdeki eşyaların çoğu kullanılmaz hale geldi" dedi.

Yağmur yağışının gece de devam edeceği öğrenildi.

FK(LK/SSA)

Fırat KESKİNKILIÇ-Şenol AKSOY/SARAY(Tekirdağ,

FK;ŞA(SSA) (FOTOĞRAF)