Türkiye'yi yasa boğan 500'üncü İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu patlama ardından kışlada yaralanan askerlere izin verildi. Patlamanın meydana geldiği alanda bulunan ve çevreye yayılan bomba parçalarıyla sağ ayağından yaralanan ve ayağı alçıya alınan Bursalı asker Ufuk Terzioğlu da tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildikten sonra birliğine gitti.

Yaşadığı psikoloji çöküntü nedeniyle kendisine izin verilen Ufuk Terzioğlu Afyon’dan Merkez Komutanlığı ekipleri tarafından yolcu otobüsüne bindirilerek memleketi Bursa’ya gönderildi. Bursa Şehirlerarası Otobüs terminaline saat 04.10’da gelen yolcu otobüsünden inen Ufuk Terzioğlu burada Merkez Komutanlığı ekipleri tarafından karşılandı. Gazetecilerin o anda neler yaşadın sorusu üzerine, "Konuşmak istemiyorum" diyerek cevap veren Ufuk Terzioğlu'nun otobüsün bagajında bulunan bavulları da askerler tarafından taşınarak askeri araca konuldu.

Merkez Yıldırım ilçesi Musababa Mahallesi Beyatlı Sokak’taki evine getirilen Ufuk Terzioğlu annesi Nurten ve babası Ali Terzioğlu çifti tarafından karşılandı. Ali Terzioğlu "Patlamayı televizyonlardan öğrendik, bizim çocuğumuzda orada olduğu için akıbetini merak edip Afyonkarahisar’a gittik. Oğlumuzla görüştük. Ancak, içeride şehit olan Mehmetçikler için çok üzüldük, herkesin başı sağolsun" dedi.



HT(FK/İD)