Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Çınarlı ve Kayalıbağ Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Turhan Bayramhan ile Deniz Polat cep telefonuyla Sakarya'nın Geyve İlçesi'nde esnaf Mehmet Fındık'ı arayarak kendisini polis olarak tanıttı. Fındık'a, kimlik bilgilerinin terör örgütü PKK'nın eline geçtiğini ve kullanıldığını söylen Turhan Bayramhan, "Bu olay çok gizli. O yüzden kimseye bahsetmeyin. Biz sizin probleminizi çözeceğiz. Ancak şimdi vereceğim hesaba para yatırmanız gerekiyor. Ama sakın kimseye söylemeyin aksi taktirde biz işi çözemeyiz, suç sizin üzerinize kalır" diye korkuttu.

Mehmet Fındık, bankaya giderek verilen hesaba 75 bin 500 lira para yatırdı. Adana'da bankaya giderek paranın yarısını çeken dolandırıcılar, daha sonra telefonu kapattı. Bir süre sonra parayı yatırdığını söylemek için polis sandığı kişileri arayan Fındık, telefon kapalı olduğu için ulaşamadı. Tekrar tekrar aramasına rağmen numaraya ulaşamayan Mehmet Fındık, dolandırıldığını anlayıp, polise başvurdu.

Sakarya polisinin yaptığı araştırmada Mehmet Fındık'ın Adana'dan arandığı saptandı. Adana'daki meslektaşlarıyla iletişime geçen Sakarya polisi, durumu bildirdi. Harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, paranın kalan bölümünü çekmek için gelen Turhan Bayramhan ile Deniz Polat'ı yakaladı.

İki şüphelinin sorgusunda elde edilen bilgilerle suç ortağı olduğu öne sürülen Gökhan Kanat da gözaltına alındı. Gökhan Kanat'ın aynı yöntemle Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde işçi Nimetullah Tan'ı dolandırmaya çalıştığını saptadı. Harekete geçen ekipler şüpheli Gökhan Kanat'ı, Kocaeli'nden yatırılan 19 bin lira parayı Adana'daki şubeden çekmek isterken suçüstü yakaladı.

3 şüpheli, sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Toplam 94 bin 500 lira para da sahiplerine iade edildi.