Gasp olayları, geçen kasım ayında, merkez Çukurova İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, lise öğrencisi 17 yaşındaki O.P., Toros Mahallesi'ndeki Hayal Park'da arkadaşlarını beklerken yanına gelen iki kişi tarafından cep telefonu gasp edildi. Bu olaydan sonra da okuldan evine dönen lise öğrencisi 15 yaşındaki E.G.'nin yolunu kesen iki kişi cep telefonunu gasp etti. Öğrencilerin verdiği bilgileri değerlendiren polis, gasp olaylarının aynı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. Polis, suçun işlendiği bölgelerdeki 20 mağazanın güvenlik kamera kayıtlarını toplayıp tek tek inceledi. Görüntülerden, iki olayı da gasp suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden bir hafta önce tahliye olan Şahin Güner ile Emre Koç'un gerçekleştirdiğini saptayan polis, şüphelileri Ziyapaşa Mahallesi'nde yeni bir gasp yapmaya hazırlanırken suçüstü yakaladı. Sorgularının ardından tutuklanan sanıklar hakkında, 'nitelikli yağma' suçundan iki ayrı dava açıldı.

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek, birbirlerini suçladı. Sanıklardan Emre Koç, "Şahin Güner bir çocuğa bıçak çekerek telefonu aldı.  Ben suçsuzum" dedi. Diğer sanık Şahin Güner da iddiaları reddedip "Emre, 'Neden kız arkadaşıma laf atıyorsun?' diyerek çocuğu apartman boşluğuna götürerek telefonunu aldı. Telefonu sattıktan sonra bana da pay verdi" diye savunma yaptı.

Sanıklar çıktıkları karar duruşmasında da suçlamaları reddetti. Son savunmasında kendisinin mağdur olduğunu belirten Şahin Güner, "Benim bu olaydaki suçum Emre'nin yanında olmamdır. Beraatımı istiyorum" dedi. Sanık Emre Koç da son sözünde pişman olduğunu belirterek "Şahin'in bana verdiği uyuşturucu maddenin etkisi ile bu eylemi yaptım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkları her iki gasp olayından toplam 14'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırdı.



MKA(OA/CK)