İstanbul'da bir yemek fabrikasında işçi olarak çalışan, evli ve 2 çocuk babası İbrahim Şengür, kanser tedavisi gördüğü hastanede geçen perşembe günü yaşamını yitirdi. Şengür'ün cenazesi, 2 otobüsteki 70 yakınıyla birlikte İnebolu'ya götürüldü. Ancak cenazenin toprağa verileceği Doğanören Köyü'nün yolu kardan kapalı olunca bekleyiş başladı. Cenaze için gelen kadınlar, ilçedeki yakınlarının evlerinde kalırken, erkekler ise kahvelerde geceyi geçirdi.

Bu arada, Özel İdare'ye ait bir greyder ve bir kepçe de ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki köyün yolunu ulaşıma açmak için çalışmalara başladı. Ancak yoldaki kar kalınlığının 2 metreyi bulması, ekiplerin işini zorlaştırdı. Şengür'ün cenazesini köye götürmek mümkün olmayınca, yakınlarının bir kısmı İstanbul'a dönmek zorunda kaldı. Otobüsün bagajında bekletilen cenaze, İnebolu Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Ekipler, Doğanören Köyü'ne 5 kilometreye kadar yaklaştı. Burada kepçeye konulan tabut, köye kadar 5 kilometre taşındı. İbrahim Şengür'ün yakınları da kepçeye ve arkadan gelen greydere binerek köye ulaştı. Şengür'ün cenazesi üçüncü günde, ulaştırıldığı Doğanören Köyü'nde dün akşam saatlerinde toprağa verildi.