Olay, saat 17.30 sıralarında Ayiçi Mahallesi'ndeki camide meydana geldi. Amca çocukları olan Necdet ve Erol Caymaz'ın arası, 4 yıl önce kömür anlaşmazlığından açıldı. Necdet Caymaz'ın oğlu Emre Caymaz, Erol Caymaz ve 3 çocuğunu bıçaklayarak yaraladı. Emre Caymaz, yakın akrabayı yaralamaktan hüküm giyerken, Erol Caymaz ve çocukları hastanede gördükleri tedavinin ardından sağlıklarına kavuştu.

Erol Caymaz ve Necdet Caymaz, bu sabah yaşlılığa bağlı hastalıktan hayatını kaybeden komşuları 82 yaşındaki Hediye Karaca'nın, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına katıldı. Erol Caymaz, cenaze namazından sonra tabutun araca konulduğu sırada tabancasını çekerek Necdet Caymaz'a kurşun yağdırdı. Necdet Caymaz, omuz ve bacaklarına isabet eden 4 kurşunla yaralandı. Cenazeye katılan 53 yaşındaki Sait Çağlar seken kurşunlardan birisinin topuğuna isabet etmesi, 68 yaşındaki Ülkü Taştan ile İsmail Özkan da topuklarını kurşun sıyırması sonucu hafif yaralandı.

Yaralılar, çevredeki kişiler tarafından özel araçlarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülürken, ağır yaralı olan Necdet Caymaz, yolda 112 Acil Servis ambulansına nakledildi. İlk müdahalesi ambulansta yapılan Necdet Caymaz ile diğer 3 yaralı hastanede tedavi altına alındı. Necdet Caymaz, ameliyata alınırken, diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Cenazede kurşun yağdıran Erol Caymaz ise olayın ardından polise teslim oldu. Olay yerinde 7 boş kovan bulan polis soruşturma başlattı.



DS,GG(EE/ESM)