Erol Caymaz, 4 yıl önce kömür anlaşmazlığından çıkan tartışmada kendisini ve 3 oğlunu bıçaklayarak yaralayan yeğeni Emre Caymaz'ın babası Necdet Caymaz ile dün akrabaları 82 yaşındaki Hediye Karaca'nın cenaze namazında karşılaştı. Erol Caymaz, Gelik Beldesi Ayiçi Mahallesi Camii'nde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından tabancasını çekip, Necdet Caymaz'a kurşun yağdırdı. Bacak ve omuz bölgelerine 5 kurşun gelen Necdet Caymaz ağır, cenazeye katılan 53 yaşındaki Sait Çağlar seken kurşunlardan birisinin topuğuna isabet etmesi, 68 yaşındaki Ülkü Taştan ile İsmail Özkan da topuklarını kurşun sıyırması sonucu hafif yaralandı. Yaralılar, Zonguldak Atatütürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, Erol Caymaz, gelen polis ekibine teslim oldu.

Poliste susma hakkını kullanan Erol Caymaz, bugün adliyeye sevk edildi. 'Kasten adam öldürmeye tam teşebbüs' suçlamasıyla mahkemede ifade veren Erol Caymaz, kuzeni Necdet Caymaz ile cenazede karşılaştıklarını ve daha önce aralarında husumet bulunması nedeniyle tartışmaya başladıklarını söyledi. Tartışma sırasında Necdet Caymaz'ın kendisine bıçak çektiğini ileri süren Erol Caymaz, "Bıçak çekince kendimi korumak için ateş ettim. Yanımda çocuklarım da vardı. Onları da korumak istedim. Pişmanım" dedi.

Erol Caymaz, adli kontrol kararı uygulanacak suçlarda 3 yıl olan üst sınırın, yeni yargı paketinde 5 yıla çıkarılmasından faydalanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



GG(EE/SS)