Sabaha karşı kent girişinde uygulama yapan polis ekipleri, içerisinde tabut bulunmadığı için şüphelendiği özel bir şirkete ait cenaze aracını durdurdu. Cenaze aracında yapılan aramada 110 kilo esrar ele geçirildi. Esrara el koyan polis, cenaze aracının sürücüsü Mehmet S. ile yanındaki Halil D.'yi gözaltına aldı. Polis ekipleri, cenaze aracının önünde ilerleyen ve eskortluk yaptığı belirlenen otomobili de 3 kilometre ileride durdurdu. Otomobilde bulunan Fırat D., Yaşar E. ve Sabri B. gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürülen 5 şüpheli, sorguya alındı. Polise yakalanmamak için böyle bir yönteme başvurduğu ve esrarı İzmir'e götürdüğü öğrenilen şüpheliler, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri gazetecilere, "Ölüyü kurtarırız sandık ama kurtaramadık, cenaze biz olduk" dedi.

Öte yandan kent girişinde yapılan uygulamalarda bir yolcu otobüsü ve otomobilde yapılan aramalarda 55 kilo esrar ele geçirildi. Polis, esrarın sahibi olduğu belirlenen Yakup Y., Samet A. ve Murat H.'yi gözaltına aldı.



ÖP(HK/BT)