Bülent Arınç bugün yaptığı açıklamalarda Cemaat'i işaret ederek  "'Artık her şey bitti savaşacağız. Şunlar bunlar tutuklanacak' tehditlerini siz de duyuyorsunuz biz de duyuyoruz." demişti.

Ancak Bülent Arınç'ın açıklamaları Cemaat'e geri adım attırmadı. Bugün basın kuruluşlarına servis edilen bir görüşme kaydı da bunun en büyük göstergesi.


GÜLER'İN ŞOKE EDEN KONUŞMALARI SERVİS EDİLDİ


Emniyet'ten servis edildiği anlaşılan kayıtlarda İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ile görüşmesi olduğu iddia edilen ifadeler yer alıyor.

Kayıtların, Güler'in de rüşvet olaylarından haberdar olduğunu ve işin içinde olduğunu göstermek için servis edildiği anlaşılıyor.

Görüşmeye göre İçişleri Bakanı Güler, oğlu ile alınacak paralara dair konuşma yapıyor. Oğlunu dinlemeye karşı uyarıyor. Yine gözaltına alınan bazı isimlerle yaptığı görüşmelerde sorun yaratan kamu görevlilerini görevden almayı taahhüt ediyor.

Kısacası sızdıranlar Muammer Güler'in kellesini istiyor.


ARTIK OĞULLARI DEĞİL BABALARI HEDEFTE


Zira yakın tarihteki polis uygulamalarından Emniyet'ten çok sayıda sızıntı yapıldığının ve bu sızıntılarla kamuoyunun yönlendirildiğinin canlı şahidiyiz.

Şüphelilerin henüz ifadeleri dahi alınmadan yapılan bu sızdırmalardaki görüşmelerin gerçekle ne kadar örtüştüğünü ise maalesef bu saatlerde asla öğrenemeyeceğiz.

Başka bir deyişle Cemaat-AKP savaşında kavgalarına ortak olup bir tarafa hizmet etmeyeceğiz.

Ancak görünen o ki artık savaş "bakan çocukları"ndan doğrudan bakanlara sıçramış durumda. Bakanların istifası gelmeden cemaat geri adım atmayacak. Bülent Arınç'ın açıklamasıysa cemaate geri adım attırmak şöyle dursun kartların daha açık oynandığı bir süreci başlatıyor. 

Sonuçta cemaat artık hükümetin önemli isimlerinin kellesini istiyor.