Tescilli dolandırıcı
 Fadıl Akgündüz, sahibi Caprice Gold için hem gazetelerde hem de bilboardlarda “Zaman eriyor” sloganıyla reklam vermişti. Ancak "Zaman"kelimesi cemaatin gazetesi Zaman ile aynı ebatta ve renkte yazılmıştı. Yani cemaate "eriyorsunuz" mesajı vermişti.


Akgündüz'ün bu mesajına Zaman gazetesinden misilleme geldi. Gazete dün yaptığı bir haberde Fadıl Akgündüz'ün Caprice Gold projesinin icralık olduğunu yazdı.

Habere "Avrupa’daki gurbetçilerden milyonlarca dolar toplayan ve ‘dolandırıcılık’ davasında 1,5 yıl hapis cezası alan Fadıl Akgündüz yine ödemediği borçlarla gündemde." cümleleriyle başlayan Zaman gazetesi, Caprice Gold projesinin inşa edildiği arsanın sahibi Mega Center’ın Başkanı Ali Kopuz'un, 3 milyon dolarlık alacaklarına karşılık projeden haczettirdikleri 63 daireyi satacakları bilgisini verdi.

İşte Zaman'da yer alan o haber:

"Avrupa’daki gurbetçilerden milyonlarca dolar toplayan ve ‘dolandırıcılık’ davasında 1,5 yıl hapis cezası alan Fadıl Akgündüz yine ödemediği borçlarla gündemde. Caprice Gold projesinin inşa edildiği arsanın sahibi Mega Center’ın Başkanı Ali Kopuz, 3 milyon dolarlık alacaklarına karşılık projeden haczettirdikleri 63 daireyi satacaklarını söyledi.

İstanbul’daki gıda toptancılarının kurduğu kooperatif olan Mega Center yönetimi, Fadıl Akgündüz’den olan 4,5 milyon dolarlık alacağını tahsil etmek için Caprice Gold Oteli’ndeki 63 devre mülk daireye haciz koydurdu. Mega Center Başkanı Ali Kopuz, tebligat Akgündüz’e ulaşır ulaşmaz Caprice Gold’daki mülklerin satışına başlayacaklarını açıkladı. “Fadıl Akgündüz 3 milyon dolarlık paramızı ödemedi.” diyen Kopuz, bu sebeple Akgündüz’e ait Caprice Gold’a haciz koydurduklarını ifade etti. Fadıl Akgündüz’e haciz kararı tebligatının yakın tarihte ulaşmasının ardından, Caprice Gold’daki dairelerin icradan satışı başlayacak. İstanbul’daki Caprice Gold projesinin inşa çalışmaları sürüyor. Fadıl Akgündüz 2011 yılında yaptığı açıklamada 2012’nin ikinci çeyreğinde projeyi bitirip teslim edeceğini duyurmuştu. Ancak açıklanan tarihin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen Caprice Gold projesinin inşaatı bitirilemedi.

  Mega Center adıyla bilinen İstanbul Gıda Toptancıları İmalat Sanayi ve Depocuları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, Caprice Gold Oteli’nin bulunduğu arsanın eski kooperatif yönetimi tarafından Fadıl Akgündüz’e satıldığını, Akgündüz’ün arsayı aldıktan sonra kooperatife 3 milyon dolarlık borcu kaldığını ve bunu ödemediği için dava açtıklarını söyledi. Akgündüz’ün “Ben parayı vermek istedim, almadılar.” şeklindeki açıklamasının doğru olmadığını belirten Kopuz, mahkemenin, 3 milyon dolarlık alacaklarının inkâr tazminatıyla birlikte 4,5 milyon dolar olarak kendilerine ödenmesine karar verdiğini açıkladı. Mahkeme kararı tebligatı Fadıl Akgündüz’e ulaşır ulaşmaz bu alacağı tahsil edeceklerini söyleyen Mega Center Başkanı Ali Kopuz, “Tapuya gidip 123 devre mülk tespiti yaptırdık. Haciz işlemi yapılmadan 2 gün önce 123 adet olan devre mülk sayısının bir gecede 63 adede düştüğünü öğrendik. Kendisine ait başka bir şirkete bir gecede devir yapmışlar. Biz de kalan 63 mülke haciz koydurduk. Tebligat ulaşsın, bu 63 daireyi hemen satacağız.” dedi.

  Fadıl Akgündüz’den alacak davalarının devam ettiğini belirten Kopuz, 10,5 milyon liralık arsa bedelinden doğan alacaklarının bu şekilde karşılanamaması halinde, bu duruma sebebiyet veren kooperatifin eski yönetim kurulu üyelerine de haciz isteyeceklerini ifade etti. Kooperatifin eski başkanı Ali Zafer Taciroğlu ise Fadıl Akgündüz’ün, Ali Kopuz’un tavrı sebebiyle inatlaştığını, Akgündüz’ün bahse konu parayı bir şekilde ödeyeceğini tahmin ettiğini söyledi. Taciroğlu, Kopuz’un “Ödemezse kooperatif eski yönetimini haczettiririm.” açıklamasıyla ilgili olarak ise, “Fadıl Akgündüz’ün yeterince varlığı var.” dedi."