Gaziantep'te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile birlikte partilileriyle bayramlaşan Hüseyin Çelik, çocuklara oyuncak dağıttı. Bayramlaşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çelik, Kurban'ın 'Yakınlaşma' anlamı taşıdığını belirterek, "Biz bir ekibiz. Bugüne kadar hep halka beraber halk için siyaset yaptık, bundan sonra da buna devam ediyoruz. Kurban, kelime anlamı itibarıyla yakınlaşmaktır. Biz milletimize her zaman yakın olduk, birbirimize yakın olduk. Gaziantep'e ve Türkiye'ye yakın olduk. İnşallah bundan sonra da aynı sevinçle ve aynı gönül hoşluğuyla durmayacağız, yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Suriye'de yaşananların Türkiye'yi endişelendirdiğini kaydeden Çelik, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ateşkes çağrısını olumlu karşıladığını, muhaliflerin ise buna yanaşmamasının endişe verice olduğunu dile getirdi. Çelik, şunları söyledi:

"Elbette kan akması ne amaçla olursa olsun kesinlikle insanın sevinebileceği, kabullenebileceği bir şey değil. Keşke hiç olmasa, bayram dolayısıyla orada kan durabilseydi, ölümler olmasaydı. Komşumuzdaki yangın ciddi manada bizi de tedirgin ediyor, bizi de etkiliyor. Aslında başından beri bu meseleyle ilgilenirken, ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Her zaman dedik; kapı komşumuz evini yakmaya kalkışırsa, 'Bana ne' diyemeyiz. 'Bu bizim meselemiz değil' diyemeyiz. Dolayısıyla Suriye bizi etkilemeye devam ediyor. Biz de Suriye ile ilgilenmeye devam ediyoruz."

BAKAN ŞAHİN: DÜNYADAKİ KRİZE RAĞMEN BÜYÜYORUZ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, AK Parti'nin 20'nci bayramını kutladığını ifade ederek, "Biz tasayı da, kederi de, sevinci de halkımızla paylaşıyoruz. Bu bizim 20'nci bayramımız. Hamdolsun 20 bayramdır ekip olarak buradayız. Halkımızla bayramlaşıyoruz, bayramın güzelliğini paylaşıyoruz. Türkiye 2023 hedeflerine doludizgin ilerliyor. Ekibimiz 2023 hedeflerini çalışarak koydu. Hamdolsun iyi bir ekip çalışmasının sonunda da her seferinde hedefe ulaşılarak yolumuza devam ediyoruz. Dünyadaki krize rağmen büyüyebiliyoruz. O da hem liderimizin gücünü hem takımdaki arkadaşlarımızın gücünü gösteriyor" dedi.