Geçen yıl Van'da meydana gelen depremlerde ağır hasar görüp yıkılan İnönü İlköğretim Okulu, Erzincanlı işadamı Hacı Ali Akın tarafından yaptırılacak. 18 derslikli okul için bugün temel atma töreni yapıldı. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Van Valisi Münir Karaloğlu, işadamı Hacı Ali Akın ve kurum amirleri katıldı.

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Van'a okul yaptıracak işadamı Akın'na teşekkür ederek, depremde Türkiye'nin Van'ın yaralarını sarmak için seferber olduğunu söyledi.

'FİTNECİLERE, BÖLÜCÜLERE PRİM VERMEYELİM'

Farklılıkları koruyarak bu ülkede huzur ve barış içerisinde onurlu vatandaşlar olarak yaşanılabileceğini belirten Çelik, "Yeter ki fitnecilere bölücülere, huzur bozanlara prim vermeyelim. Bu memlekette ne zaman güzel bir şey olsa, Türkçü ve Kürtçü ırkçılar rahatsız oldu. Ama biz bu iki ırkçı grubu da kendi ırkçılıklarıyla başbaşa bırakıp yolumuza devam edeceğiz. Kürtçe seçmeli dersi koyduk. Türkçü ırkçılar da Kürtçü ırkçılar da rahatsız oldu. Niye çünkü huzur gelirse beylere ekmek kalmayacak. İstismar kapısı kapanacak. Ama onlar rahatsız olsa da sağduyu aklı selim bu ülkede hakimdir, hakim olacak. Eski devlet aklı, yerini yeni devlet aklına bırakmıştır" dedi.

İŞ-KUR İŞÇİLERİNE MÜJDE

Sözleşmeleri biten ve cuma günü işten çıkarılacak olan İş-Kur çalışanları da Çelik'i tören alanında bekledi. Çelik kendisini bekleyen işçilere bir ay daha çalışıp okullar açıldığında da tekrar işe girebilecekleri müjdesini vererek, "Çok sayıda arkadaşımız bu proje kapsamında çalışıyor. Yönetmelikte bir değişiklik yapılacak. Bu arkadaşlarımız 8 ay çalışıp işten çıkarılacaklardı. Daha sonra 2 yıl bekleyip yeniden işe gireceklerdi. Şimdiki durumda ise yönetmelik değiştirdik. Başbakanlığa sunuldu. Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor. Olacak olan şey 8 ay 9 aya uzatıldı. Okulların açılmasıyla birlikte işçiler tekrar iş başı yapacaklar" diye konuştu. Çelik'in bu konuşması işçiler tarafından alkışlarla karşılandı. Yapılan konuşmaların ardından okulun temeli için butona basıldı.