AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, 1995 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğretim üyesiyken, odasına bomba koydurmakla suçladığı dönemin Van Valisi Mahmut Yılbaş'ın genel başkanı olduğu  Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi'nin resmi internet sitesinde konu ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi :

"Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Çelik, bir basın açıklamasında Türkiye Müdafaa-i Hukuk (TMH) Partisi Genel Başkanı Sayın Mahmut Yılbaş hakkında Van Valiliği dönemiyle (1992-1995) ilgili olarak bir iddia ileri sürmüştür. Her türlü vicdan, insaf ve sağduyu değerlerinden mahrum ve gerçek dışı sözkonusu iddialar zamanın Van Emniyet Müdürü’nün ifadesine dayandırılmaktadır. Adı geçen Emniyet Müdürü Sayın İsmail Karaman'ın konuya ilişkin açıklamaları aşağıdaki linklerden izlenebilir. Başka bir izahata gerek görülmeyen asılsız bu isnatlarla ilgili tutumumuz gereken zamanda, gerekli hukuki usül ve esaslara göre belirlenecektir.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur."

Partinin internet sayfasına eski Van Emniyet Müdürü İsmail Karaman'ın, basında çıkan açıklamasına da yer verildi. Söz konusu açıklama şöyle :

"1995'te Van Emniyet Müdürü bendim. Ben, Çelik'in ifade ettiği gibi bir beyanda bulunmadım. O üniversite, polisin sorumluluk bölgesinde değil. 10-15 kilometre ileride jandarmanın sorumluluk bölgesinde. Böyle bir olayı da hatırlamıyorum. Bir emniyet yetkilisi, böyle bir durumda böyle bir açıklama yapmaz, bu şekilde de konuşmaz. Böyle şey olur mu? Devletin valisine bu şekilde bir yöneltme olur mu? Bu şekilde konuşulmaz yani. Bir emniyet yetkilisi kalkıp da 'Vali şöyle yaptı, böyle yaptı' demez. Beraber omuz omuza orada terörle, kaçakçılıkla, uyuşturucuyla en iyi şekilde mücadele etmiş kişilerin birbirlerine bu şekilde ithamda bulunmaları mümkün mü yani? 1995'te devletin tüm yetkilileri, valisiyle, emniyetiyle, jandarmasıyla bütün kurumlarıyla beraber en iyi mücadele ettiğimiz yıldır."



AŞ(OA/İD)