Bugün saat 09.00 sıralarında alışverişten dönen Nur A.'nın (36) çantası, kendisini takip eden bir kapkaççı tarafından çalındı. Bir süre Nur A.'nın (36) arkasından yürüyen kapkaççı bir anda çantayı alıp kaçtı. Kapkaçının 3 arkadaşı da gözcülük yaptı. Nur A., çantasının alınmasından sonra kapkaççının peşinden bir süre koşmaya çalıştı ancak yere düşerek yuvarlandı.

Çevreden olayı gören vatandaşların haber vermesi üzerine kısa sürede olay yerine sevk edilen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 4 şüpheliyi kovalamacanın ardından yakalamayı başardı. Gözaltına alınan kapkaççılardan M.E.'nin (17) çantayı aldığı, F.T (19), R.G (17) ve B.A.'nın (19) ise gözcülük yaptıkları öğrenildi. Şüpheliler polis tarafından sorgulanmak üzere Çekmeköy Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. M.E.'nin 3 ayrı hırsızlık olayından sabıkasının bulunduğu öğrenildi. Şüpheliler sağlık kontrolüne çıkarıldıklarında çekim yapan basın mensuplarına tepki gösterdi.

Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenen olayda kapkaççının alışverişten dönen Nur A.'yı önce takip ettiği ve bir süre sonra da arkasından yaklaşarak çantasını alıp hızla uzaklaştığı görülüyor. Görüntülere göre Nur A., hemen kapkaççının peşinden koşuyor ancak kısa süre sonra yere düşüyor. Nur A., buna rağmen tekrar kalkarak kapkaççının peşinden koşuyor. Başka açıdan çekim yapan güvenlik kamerası görüntülerinde ise 4 kapkaççının toplu halde kaçışları izleniyor.

Kapkaççıların sorgulamaları devam ederken işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

 


Bilgi:

M.E: Mahmut Ekin (17), F.T: Felhat Tunçel (19), R.G: Recep Güler (17), B.A: Berat Açıkgöz (19)