İlçenin girişinde 1951'de inşa edilen Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle birlikte alttan geçen Filyos Çayı'na düşen içinde 11 yolcusu bulunan minibüs ve yürüyerek geçmek isteyen diğer 4 kişiye günlerce ulaşılamadı. Minibüs, olaydan 6 gün sonra köprüden 250 metre uzaklıkta bulunurken, içinden sadece 3 kişinin cesedi çıkarıldı. Kayıplardan 6'sı, daha sonraki günlerde çayın sazlık ve balçık alanlarında bulundu. Son olarak geçen 29 Mayıs'ta, Çaycuma Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen'in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen'in cesedi, çayın denize dökülen bölümünde sahile vurmuş bulundu.

Kayıplardan, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in yeğeni Akdeniz Üniversitesi Ekonometri Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Sezgin Gülşen, ev kadını 49 yaşındaki Kadın Saraç, emekli madenciler 57 yaşındaki Aziz Gülşen, 66 yaşındaki Tahir Özkara ve 59 yaşındaki Necati Azaklıoğlu'na ise hala ulaşılamadı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, kayıp 5 kişiyi arama çalışmalarını belli aralıklarla sürdürdüklerini söyledi. Güngör, "Ekiplerimiz haftanın 2 günü olay yerine giderek 20 kilometrelik alanda aramalarını sürdürüyor. Kayıp 5 kişinin, gelen büyük su debisi ile birlikte çay yatağında veya kenarlarında toprağa gömüldüğünü düşünüyoruz. Bu alanın da büyük bir bölümünü iş makineleri ile kazarak taradık ama buna rağmen vatandaşlarımıza ulaşamadık. Yine aralıklarla arama kurtarma çalışmaları devam edecek" dedi.



DS(EE/BT)