Olay, dün öğle saatlerinde kent merkezindeki çay bahçesinde meydana geldi. Plevne Lisesi'nde resim öğretmeni olan Korhan Şahin, ailesi, arkadaşı Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Basın danışmanı 31 yaşındaki Dursun Ekrem Er ve onun alesiyle birlikte çay bahçesine gitti. İddiaya göre öğretmen Korhan Şahin ve arkadaşı Dursun Ekrem Er, güneşten rahatsız olunca oturdukları masayı gölge alana çekmek istedi. Fakat garsonlar yolu kapattığı gerekçesiyle buna izin vermedi. Bunun üzerine Şahin ve Er, sorumlu biriyle görüşmek istedi. Ailenin yanına gelen şef garson İzzet Ş. de masanın çekilmeyeceğini söyledi. Tartışmanın uzaması üzerine İzzet Ş., iddiaya göre "Gelin problemimizi dışarıda halledelim, burada konuşmayalım" diyerek iki arkadaşı çay bahçesi dışına çıkardı. Buradaki tartışma kavgaya dönüştü. Aldığı darbelerle yüzünden yaralanan Şahin, Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Resim öğretmeni Korhan Şahin, "Bizim aslında konuşmak gibi bir niyetimiz de yoktu. Biz dışarıda işi halledemeyeceğimize kanaat getirince müsaade isteyip çıkmak istedik. Müsaade isterken omzuna dokundum. Yani 'müsaade et yolumuzdan geçelim' gibi. Bunu kötü şekilde de söylemedim. Sonrasında, 'Çek elini ayağını' diye karşılık vererek işi bu hale getirdiler. Yolun karşısına geçtik, tartışma ve laflar devam etti. Yüzümüzden anlaşılıyor, sağlam dayak yedik. Biz çay içmek isterken bir şekilde dayakla karnımızı doyurduk. Ailelerimizin yanında olmaması gereken bir şeydi" dedi.

6 GÜN İŞ GÖREMEZ RAPORU

Hastanede tedavi gören Korhan Şahin, alnına 3 dikiş atıldığını ve 6 gün iş göremez raporu aldığını söyledi. Olayın ardından Korhan Şahin ve Dursun Ekrem Er, çay bahçesi çalışanlarından şikayetçi oldu. Olaydan sonra polis ekiplerince gözaltına alınan İzzet Ş. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Çay bahçesi yetkilileri ise olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.