Yeniçiftlik Beldesi’nde yaşayan bir kız annesi Nezahat Satılmış Yanık, dün gece deniz kenarında işlettiği çay bahçesine gelen müşteriler tarafından ölü bulundu. Jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede, Yanık’ın başına ve yüzünü demir çubukla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Jandarma ekipleri cinayete ilişkin delilleri toplayarak görgü tanıklarının ifadelerini aldı. Yerde kanlar içinde bulunan Nezahat Satılmış Yanık’ın başına ve yüzüne defalarca demir çubukla vurulduğu belirlendi. Eşi yıllar önce vefat eden Yanık’ın Yeniçiftlik Beldesine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta olan çay bahçesini işlettiği, çay bahçesinin yanında bulunan evde de tek başına yaşadığı kaydedildi.

KIZI TEŞHİS ETTİ

Cumhuriyet Savcılığı’nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Yanık'ın cesedi Yeniçiftlik Beldesi Sağlık Ocağı’na kaldırıldı. Nezahat Satılmış Yanık’ın Tekirdağ’da yaşayan kızı Tuğçe Selda Yanık ise annenin öldürüldüğü haberi üzerine Yeniçiftlik Beldesi’ne geldi. Sağlık ocağında annesini teşhis eden Tuğçe Selda Yanık, gözyaşlarına boğuldu.

KÖPEKLERİ BAŞINDA BEKLEDİ

Nezahat Satılmış Yanık’ın çay bahçesindeki 2 köpeğinin saatlerce başında beklediği kaydedildi. Sağlık ocağında ön otopsisi yapılan Yanık’ın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Jandarma, Yanık'ı öldüren kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Bir dönem Anavatan Partisi Kadın Kolları Başkanlığı yaptığı öğrenilen Nezahat Satılmış Yanık’ın öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.



RY(LK/CK)