Narlıdere İlçesinde ailesiyle oturan ve oto bayacılığı yapan Nihat Bakır, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki 105'inci Topçu Alayı’nda vatani görevine başladı. Geçen salı günü saat 15.00 sıralarında da, birliğinde yapılan yoklamaya katılmayan Çavuş Nihat Bakır’ın aramalar sonrasında nöbet kulübesi yakınlarında cesedi bulundu. Çavuş Bakır’ın, yapılan ilk inceleme sonrasında nöbet tuttuğu G-3 piyade tüfeğiyle başına ateş ederek intihar ettiği belirlendi.

AİLE İNTİHARA İNANMADI

Acı haberi alan baba Rıfat Bakır, yakınlarıyla birlikte oğlunun askerlik yaptığı Çorlu’daki birliğine gitti. Burada askeri yetkililer, iddiaya göre baba Rıfat Bakır’a oğlunun, çenesinin altına dayadığı tüfeği ateşleyerek canına kıydığını söyledi. Ancak oğlunun cesedini teşhis için gören Rıfat Bakır, kurşunun söylendiği gibi çenesinin altından değil de başının üst bölgesinden girmesinden şüphelendi. Bunun üzerine acılı babanın isteği üzerine gösterilen olay yerinde de hiç kan izi olmadığı belirtildi. Nihat Bakır’ın cenazesini teslim alarak İzmir’e getiren aile, geçen cumartesi günü, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı.

MÜCADELE BAŞLATTI

Çavuş Nihat Bakır’ın son olarak koğuşta sigara içtiği sırada kendisini yakalayan nöbetçi uzman çavuşla tartıştığı, bu sırada da ölümle tehdit edildiğini arkadaşlarından öğrenen baba Rıfat Bakır, birlikteki askeri yetkililerden şikayetçi olarak, oğlunun ölümünün ardındaki sırrın aydınlatılması için hukuk mücadelesi başlattı.

Avukatıyla suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan Rıfat Bakır, “Oğlumun intihar etmesi için hiçbir nedeni yoktu. Ne ayrılıp bunalıma gireceği kız arkadaşı vardı, ne de ailevi sorunları vardı. Terhisine de 26 gün kalmıştı. Ama oğlum orada uzman çavuşla tartışmış ve ölümle tehdit edilmiş. Bana oğlumun çene altından kendisini vurduğu söylendi ama cesede bakıldığı zaman kurşunun kafa üzerinden girdiği hemen görülüyor. Bize yalan söylendi. Ayrıca oğlumun kendisini öldürdüğü söylenen yerde hiç kan izi yok. Ben öldürüldükten sonra o bölgeye taşındığını düşünüyorum. Oğlum cinayete kurbat gitti ve bunun aydınlatılması için de elimden geleni yapacağım” dedi.