İstanbul Üniversitesi iktisat fakültesi sosyoloji enstitüsü başkanı prof. Cavit Orhan Tütengil 1979 yılının 7 aralık sabahı saat 07.45'de Levent'te, silahlı dört kişi tarafından öldürüldü.  Polisin Tütengil cinayetinde yapılan soruşturması ve sonraki 'yargılamalar' ise sonuçsuz kaldı. Hatta yargılama dosyası bile kayboldu.


Cavit Orhan Tütengil' i anma etkinliği 8 Aralık  Pazar günü Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ( Tütengil'in Tarsuslu olmasından dolayı)Taksim’deki lokali’nde saat:15.00 de gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında görsel bir sunumun ardından 68’liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan’ın yöneteceği, Dernek Başkanı Hakkı Yurdakul, Ali Sirmen, Altan Öymen ve Tütengil’in Aile bireylerinin konuşmacı olarak katılacağı bir de konferans yapılacak.


OLAYA ADI KARIŞANLAR HALA YARGILANMADI



Cavit Orhan Tütengil
'in cenazesi, 9 aralık 1979 günü Şişli camiinden olaylı bir biçimde kaldırıldı. cenazeye katılmak isteyenlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sonunda bir işçi öldü, sekiz kişi yaralandı. Tütengil suikastine 12 Eylül 1980 darbesi öncesi 'doğu'nun başbuğu" diye tanıtılan Yılma Durak cinayetle ilgili takibata uğradı. Durak, 'ÜGD ocak başkanı Recep Öztürk'e Tütengil'i öldürmesi emrini verdiğini söyledi. Daha sonraları olaya başka isimler de karıştı. Adı karışan iki ülkücü daha sonra siyaset sahnesinde uzun seneler engelsiz devam ettiler. Celal Adan ve Ali Doğan.  Adan, DYP İstanbul il başkanlığı yaptı. Ali Doğan ise, Özal'ın partisi zamanın ANAP'ında Maraş milletvekilliği yaptı.