Türkiye sınırına yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin İdlib kentindeki ağır çatışmalardan kurtulmak isteyen Suriyelilerin kaçışı sürüyor. Genellikle geceleri Türkiye'ye geçen Suriyeliler, bugün gündüz saatlerinde araçlarla ve yaya olarak sınıra geçip sığınma talebinde bulundu. Çamurlu tarlalardan Reyhanlı İlçesi'ndeki çadır kamplara ulaşmaya çalışan Suriyelilerin bazıları yolda kaldı. Suriyeliler, araçları iterek kampa geldi. Bazıları da sınırı geçtikten sonra koşarak kamplara ulaşmak için çaba gösterdi.

Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Uşaklı Köyü'nden Türkiye'ye geçiş yapan ve adları açıklanmayan 1 yüzbaşı ile 1 er, jandarmaya sığınma talebinde bulundu. Silahla yaralandıkları belirlenen Suriyeli askerler, Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Askerler, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

BOMBA ATIYORLAR

Reyhanlı'ya gelen Suriyeli Ali Talip, İdlib kente ve çevresinde ağır silahların kullanıldığı çatışmaların yaşandığını, askerlerin köylere bomba yağdırdığını iddia etti. Canlarını zor kurtardıklarını belirten Ali Talip, "Her türlü tehlikeyi göze alarak sınırı geçip Türkiye topraklarına kadar gelmeyi başardık. Bizi burada Türk askeri karşıladı ve araçlarla kampa getirdi. Buraya, ölmeden ulaştığımız için sevinçliyiz ancak yakınlarımız ve tanıdıklarımız hala orada ve gelmek için fırsat bekliyorlar" dedi. Suriyeli Muhammet Ali ise "Dünya milletleri neyi bekliyor. Artık katliam oluyor" diye tepki gösterdi.