Mardin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bahar aylarıyla birlikte PKK'nın eylemlerini artırdığını belirleyerek çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fizik takip sonunda teröristlerin yüklü miktarda patlayıcı sevki yapacağını belirleyen polis, dün gece Mardin'ın Nusaybin İlçesi'nin Girmeli Beldesi yakınlarında, Şırnak'ın Cizre İlçesi yönünden gelen, içinde patlayıcı bulunan araca operasyon düzenledi.

POLİSLE ÇATIŞMAYA GİRDİ

Operasyonda 'dur' ihtarına uymayan sürücü PKK'lı terörist, polislere ateş açarak araçla birlikte kaçmaya başladı. Polisin de ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, adının A. Rahman Fidan olduğu belirtilen PKK'lı yaralı olarak yakalandı.

Mardin Valiliği, teröristin kullandığı araçta yapılan aramada yaklaşık 35 kilo patlayıcı ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada, "Bugüne kadar bir seferde yakalanan en fazla patlayıcı olduğu değerlendirilen patlayıcının 24 kilogramı TNT, 5 kilogramı A-4, geri kalanı ise çeşitli patlayıcılar oluşturmaktadır. Uzmanlar, bu miktarda bir patlayıcının Amonyum Nitrat ile zenginleştirildiği takdirde 8-9 ton patlayıcı olabileceğini belirttiler. Yakalanan patlayıcı ile gerçekleştirilebilecek muhtemel birçok eylemin önlendi, operasyonda aracı kullanan terörist kaçmak isterken yaralı olarak yakalandı. Daha önce de birçok suça karıştığı tesbit edilen teröristin tedavisine kaldırılmış olduğu hastanede devam ediliyor" denildi.


NG,AA(GG/AAA)