Milas İlçesi Selimiye Beldesi’nde bulunan Selimiye İlkokulu’nun B Bloğu’nun çatı bölümünde başlatılan bakım ve onarım çalışmaları zamanında tamamlanmadığı için yağmurlu günlerde öğrenciler, derse giremiyor. Yağmur yağdığında sınıfların tavanları aktığı için 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda eğitim gören yaklaşık 200 öğrenciyi okula göndermiyor. Bazı öğrenciler ise yanlarında getirdikleri şemsiyelerle kendi tedbirlerini almaya çalışıyor.

Okul Aile Birliği üyelerinden veli Ömer Küçük, 9 Ekim’de başlanılan tadilat çalışmalarının 9 Kasım’da tamamlanması gerektiği halde hala bitirilemediğini söyledi. Bu durumun etkilenen dokuz sınıf bulunduğunu kaydeden Küçük, “Çocukların daha sağlıklı bir ortamda ders yapmaları için çalışma başlatıldı ama durum daha da kötüleşti. Bildiğimiz kadarıyla çatının bakım ihalesini alan firma buna benzer iki okulun ihalesini de almış. İşçileri dönüşümlü bir şekilde çalıştırdığı için belirlenen tarihte çalışmalar tamamlanamadı. Öğrenci velilerinin hepsi bu durumdan şikayetçi” dedi.

İlçe Özel İdare ve İlçe milli Eğitim Müdürlükleri yetkilileri de yaşanan sorunun kendilerine rapor edildiğini belirterek, binanın uğradığı zararın yüklenici firma tarafından karşılanmasını talep edeceklerini ve öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için binanın birinci katında bulunan öğretmenler odası, rehberlik sınıfları gibi bölümlerin geçici olarak kullanıma açılacağını kaydetti.