Sinop'un Türkeli İlçesi ile birleştirilen Çatalzeytin Adliyesi'nin kapatılması nedeniyle Ak Parti, CHP ve MHP ilçe teşkilatlarının ortak kararıyla Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenlendi, basın bildirisi okundu. Mitinge, Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, belediye ve il genel meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İlçedeki esnaf, adliyenin kapatılmasını protesto etmek amacıyla işyerlerinin camlarına siyah kurdale asarak destek verdiği mitingde konuşan Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, HSYK'ya tepki gösterdi. Uğuz, "Ey HSYK, yanlış kararından dön. Beceriksizliğinizi bizi mağdur ederek kapatmak istiyorsunuz. Anadolu insanını anlamayan gafil insan. Bu dünyanın üstü varsa, altı da var. Orada sırça köşkte oturuyorsunuz" dedi.

İlçede 36 yıldan bu yana avukatlık yapan İsmet Yeni de konuşmasında, kapatma kararı ardından Çatalzeytin'de adaletin '4 başlı' olacağını söyledi. HSYK kararı ile adalet aramanın zorlaşacağını, hatta mümkün olmayacağını savunan Yeni, "Çatalzeytin Adliyesi'nin kapanmasından sonra davalar Türkeli'de görülecek. Ağır Ceza'ya Boyabat'a gidilecek. Cezaevi için Sinop'a gönderilecek. Seçim işleri İnebolu'dan yönetilecek" diye konuştu.

MHP İlçe Başkanı Ahmet Demir ise, kararın düzeltilmemesi halinde AK Parti, CHP ilçe başkanları ile birlikte istifa etme çağrısı yaptı, "Partilerimizin tabelalarını indirelim, rozetlerimizi çıkaralım" sözleriyle karara tepki gösterdi.

Çatalzeytinliler, 3 Temmuz Salı günü de HSYK önünde toplanıp, basın bildirisi okuyarak kararı protesto edecek.



FY(AY/İD)