İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne, 2009 yılında e-posta ile gelen ihbar sonrasında başlatılan soruşturma, Türkiye'yi sarsan ve muvazzaf askerlere kadar uzanan fuhuş, şantaj, tehdit operasyonuna dönüştü. Yaklaşık iki yıl süren araştırmaların ardından İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlendiği operasyonun ilk dalgasında, askeri belgelerin evlerinde çıktığı şebekenin fuhuş kanadı lideri olduğu öne sürülen, Denizli Pamukkale Üniversitesi öğrencisi 25 yaşındaki N.K. ile Marmaris'teki marinanın sahibi işadamı B.Ö. tutuklandı.

Devam eden soruşturmada, daha sonra N.K.'ye bağlı olarak askerleri tuzağa düşürmekte kullanılan eskort kadınlar ile üzerinde gizli, çok gizli ve kişiye özel ibarelerinin bulunduğu, askeri uçakların konumlarını, radarların yerlerini gösteren belgeleri sızdırmakla suçlanan muvazzaf askerler gözaltına alındı. Bugüne kadar soruşturma kapsamında, 34'ü muvazzaf asker olmak üzere toplam 68 kişi tutuklandı.

SON DALGADA YİNE MUVAZZAFLAR GÖZALTINDA

Dün 13 ilde yapılan operasyonun 5'inci dalgasında ise, 2'si emekli albay 38'i muvazzaf asker, 40 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, evlerindeki ve görev yaptıkları birimlerdeki aramaların ardından İzmir'deki Merkez Komutanlığı'na getirildi. Bu arada izinde ya da yurtdışı görevlerinde bulundukları belirlenen 14 muvazzaf asker hakkında daha gözaltı kararının bulunduğu, bu askerlerin de önümüzdeki günlerde gözaltına alınacağı öğrenildi.

25'İ ADLİYEDE

Merkez Komutanlığı'nda gözaltında tutulan muvazzaf askerlerden 18'inin de albay olduğu belirtildi. Bu arada işlemleri tamamlanan zanlılardan 25'i savcının talebiyle adliyeye sevkedildi. Geriye kalan 15 zanlının da savcının kararına göre bugün ya da yarın sabah saatlerinde adliyeye gönderilecekleri bildirildi.



TY(AÖ/AAA)